<p>VIOS&#39;38 is de verrassende nummer drie van de vierde klasse G.</p>

VIOS'38 is de verrassende nummer drie van de vierde klasse G.

(Foto: Bas Delhij)

4G: Constantia nieuwe koploper, ook winst voor VIOS’38 en De Zwaluw

  •   keer gelezen   Voetbal

De topper tussen Constantia en Achates is geëindigd in een duidelijke overwinning voor Constantia, dat nu -samen met Montagnards- aan kop gaat. VIOS'38 is de verrassende nummer drie na de tweede opeenvolgende ruime zege. DSV won voor het eerst na opnieuw een spektakelstuk (4-3), terwijl De Zwaluw zegevierde bij Heijen. SV Milsbeek-Oostrum kreeg geen winnaar.

Achates was met twee overwinningen uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen, maar behoudens de openingsfase hadden de Ottersummers niets te vertellen tegen Constantia (5-1), voor wie Milano van der Cruijsen de ban brak en later ook de derde en vierde goal voor zijn rekening nam. Giel Martens en Bas Selten maakten de vijf vol. "Een dikverdiende overwinning", zag Gert Jan Reijnen (Constantia). "Na het gelijkspel van vorige week waren we gebrand om een goed resultaat te behalen. We startten overtuigend met direct een kans op openingstreffer. Even gingen mijn gedachten uit naar vorige week vanwege alle gemiste kansen, maar nadat Achates het ook naliet om de openingstreffer te maken bleven we bovenliggend en boekten we een overwinning die recht deed aan ons spel." Achates eindigde het duel in Wanroij met tien man na een rode kaart voor Luca Janssen. De eretreffer kwam op naam van Bob Bindels.

VIOS'38 kent geen genade
Voor de tweede week op rij haalde VIOS'38 hard uit. Op eigen veld werd EWC'46 met 4-0 geklopt. Lars Bindels scoorde al in de eerste minuut (rebound penalty, zie video), waarna Risto Bochinov, Thomas Jenniskens en opnieuw Bindels de marge naar vier tilden. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, hebben de taken goed uitgevoerd en zijn efficiënt in de afwerking. In de eerste minuut stond het al 1-0. Dat is altijd lekker beginnen", wist Michel Jansen van VIOS'38.

De Zwaluw verslaat flets Heijen
De Zwaluw kwam tot op heden nog maar twee keer binnen de lijnen en won vandaag voor het eerst. Bij Heijen werd een 1-2 zege geboekt. Sal Langerak opende de score in Heijen, voor wie Tijn Wabeke de gelijkmaker noteerde. Job Rigters kroonde zich tot matchwinner. "Het was van onze kant een matige wedstrijd, waarin we de eerste 20 minuten vergaten om door te drukken. De tweede helft stonden we onder druk. Thomas Jans (uit Heijen, red.) hield ons in de wedstrijd. Job Rigters maakt het daarna keurig af met een diagonaal schot, maar we hebben onder ons niveau gespeeld", vatte Michel van de Venn van De Zwaluw het geheel samen. Peter ten Haaf zag zijn ploeg niet genoeg brengen. "Wij hebben teveel kansen nodig en spelen niet met de juiste beleving! Het wordt een pittig seizoen."

DSV noteert eerste driepunter
DSV mocht eindelijk het zoet van de overwinning smaken dankzij een spectaculaire 4-3 overwinning op Stormvogels'28. De ploeg uit Sint Anthonis maakte afgelopen week in de beker al indruk tegen eersteklasser SV Deurne, maar wisselt goede periodes nog teveel af met mindere fases. Ook vandaag was dat het geval, zeker voor rust. Via Jarvi Jansen en Benjamin van Zanten kwam DSV twee keer op voorsprong, maar bij rust stond het 2-3. De snelle gelijkmaker van Lars Veldpaus bracht het geloof in een goed resultaat terug en DSV beloonde zich vlak voor tijd via Jesse van der Heijden: 4-3. "Het leuke is dat dit ook weer één van de spelers is die doorgekomen zijn uit de onder 19 en voortkomen uit de grote groep waar we uit kunnen putten qua selectie dit seizoen. Dat is mooi", concludeerde Maarten van Stiphout (DSV).
SV Milsbeek speelde thuis tegen SV Oostrum met 3-3 gelijk. Jelle van Hensbergen, Wahid Rashid en Daniel Janssen bogen een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong, maar uiteindelijk maakten de gasten toch nog gelijk.

Geen jubileumfeest voor Toxandria
De wedstrijd tussen Merselo en Toxandria werd in eerder stadium al uitgesteld vanwege het 90-jarig jubileum van de Rijkevoortse club, die deze week vanwege een corona-uitbraak in het dorp helaas een streep moest zetten door het feestprogramma van dit weekend. “Hopelijk loopt het allemaal met een sisser af en kunnen we dit seizoen de competitie gewoon uitspelen”, vertolkte Toxandria-trainer Steef Peters de vrees die bij velen in het amateurvoetbal leeft.

Uitslagen vierde klasse G:
Constantia-Achates 5-0
DSV-Stormvogels’28 4-3
VV Heijen-De Zwaluw 1-2
SV Milsbeek-Oostrum 3-3
VIOS’38-EWC’46 4-0
Merselo-Toxandria (uitgesteld naar 14 november)
Montagnards was vrij

Stand:
1. Constantia 3-7
2. Montagnards 3-7
3. VIOS’38 3-6
4. Achates 3-6
5. EWC’46 4-6
6. SV Milsbeek 4-5
7. De Zwaluw 2-4
8. SV Oostrum 3-4
9. DSV 4-4
10. Heijen 3-3
11. Stormvogels’28 3-3
12. Toxandria 3-1
13. Merselo 2-0

Meer berichten