Een jeugdig SSS'18 ging na rust onderuit tegen Venlosche Boys.
Een jeugdig SSS'18 ging na rust onderuit tegen Venlosche Boys. (Foto: Bas Delhij)

Piepjong SSS’18 komt tekort tegen Venlosche Boys

  •   keer gelezen   Voetbal

OVERLOON | Een sterk gehavend SSS’18 is er niet in geslaagd om thuis te stunten tegen hoogvlieger Venlosche Boys. Tymo van de Pas maakte nog wel de gelijkmaker, maar na rust waren de gasten alsnog te sterk: 1-3. “We misten vandaag acht spelers”, aldus Michel Kuijpers van SSS’18. “Ondanks het verlies wil ik mijn jonge ploeg een compliment geven.”

Door de personele problemen stonden er bij SSS’18 maar liefst vijf jongens onder de 21 jaar op het veld. Bovendien zag Kuijpers al na enkele minuten Frits Lucassen uitvallen met een blessure. Uitgerekend de jongste van het stel, Van de Pas, tekende halverwege het eerste bedrijf voor de 1-1. In een tijdsbestek van een kwartier na de rust scoorde Venlosche Boys tweemaal en stelde daarmee de winst zeker. “Zij scoren uit twee standaardsituaties. Dat mag eigenlijk niet gebeuren, maar een gelijkspel zou teveel van het goede zijn geweest”, vond Kuijpers.

Excuses
Kuijpers van SSS’18 is van zichzelf geen trainer die gemakkelijk excuses zoekt voor een nederlaag, maar het verlies tegen het nog ongeslagen Venlosche Boys kondigde zich eigenlijk al de hele week aan. Amper zeven dagen geleden miste Kuijpers immers nog een half elftal vanwege een corona-uitbraak binnen de selectie. Die testten allemaal weer negatief deze week, maar de ziekte heeft er conditioneel wel ingehakt afgelopen week. “Het was een drama, met veel zieken en ook nog wat geblesseerden. We wilden een slijtageslag voorkomen. Ik verwacht dat uiteindelijk bijna alle ploegen er een keertje last mee gaan krijgen. Hopelijk is het over een paar weken beter”, legt Kuijpers uit. “Sowieso zien we dat we meer geblesseerden hebben doordat het voetbal anderhalf jaar eigenlijk heeft stilgelegen. De hersteltijd na blessures en kleine pijntjes is langer geworden.”
Toch ziet Kuijpers lichtpuntjes. “Drie jongens uit onze O19 zijn ingevallen. We eindigden dus met een jonge ploeg, maar het is goed om te zien dat deze jonge jongens eraan komen.”

Meer berichten