<p>UDI&#39;19 verloor uit bij AWC.</p>

UDI'19 verloor uit bij AWC.

(Foto: Peter Kuijpers)

UDI’19 leidt derde nederlaag van het seizoen

  •   keer gelezen   Voetbal

WIJCHEN | UDI’19/CSU is bij AWC tegen de derde nederlaag van het seizoen aangelopen. De Udenaren waren niet minder dan de Wijchense formatie, maar gingen in de slotfase toch onderuit: 1-2. Roald van Hout was trefzeker voor UDI. 

UDI’19 ging na drie zeges op rij met een uitstekend gevoel het treffen tegen AWC in. OJC Rosmalen en RKZVC werden in de competitie verslagen en afgelopen woensdag werd FC Schadewijk -weliswaar een derdeklasser- met 5-0 over de knie gelegd in de districtsbeker. Roald van Hout maakte tegen de Ossenaren toen een hattrick en de oud-prof was andermaal van grote waarde in het duel met AWC. Na een dik uur spelen zorgde hij voor de 1-1, nadat Daan Pauwels al vroeg de thuisclub op voorsprong had gezet.
Na de gelijkmaker ging UDI’19 op zoek naar de winst, maar in de tegenaanval kreeg de ploeg van coach Lodewijk de Kruif het deksel op de neus. Saga Kizir, die in eerdere ontmoetingen met UDI ook al vaker scoorde, maakte vijf minuten voor het einde de 1-2. Dat juist de normaal zo stabiele organisatie bij die tegengoal ver te zoeken was, zal De Kruif wat hoofdbrekens bezorgen.

Belangrijke thuiswedstrijden
Duur verlies dus voor UDI’19, dat zakt naar plek vijf maar het gaatje van een punt met OJC en Juliana’31 in stand zag blijven. De komende twee thuiswedstrijden maken duidelijk hoe ambitieus UDI’19 (dertien punten) in het restant van de competitie mag zijn. Eerst komt nummer vier Sportclub Silvolde op bezoek op sportpark Parkzicht. De week erop is nummer drie Halsteren te gast. Beide ploegen hebben evenveel punten als UDI, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Meer berichten