<p>De twee besturen hadden er ooit een gezamenlijk shirt voor gemaakt</p>

De twee besturen hadden er ooit een gezamenlijk shirt voor gemaakt

(Foto: HANNY VD LINDEN)

2F: Vianen Vooruit – Olympia’18 grote publiekstrekker, Heeswijk favoriet tegen aangeschoten EVVC

  •   keer gelezen   Voetbal

De eerste herfstzondag heeft weer een volledig programma. De corona belemmeringen in acht nemende weer een roedel mooie wedstrijden op de diverse affiches. Vianen Vooruit – Olympia’18 blijft de meest knipperende aankondiging die zondagmiddag aan de Koebaksestraat van acquit gaat. 

Door: Peter Kuijpers

Venhorst ontvangt zondag koploper DAW. Wie had dat vooraf aan deze competitie kunnen denken dat dit op 24 oktober de nummer laatst versus de nummer één zou zijn. Zondag gaat dat toch echt plaatsvinden op de Voskuilen in Venhorst. Het team kwakkelt al zijn de nederlagen bescheiden en laat ook het geluk de club soms in de steek, maar uiteindelijk levert het geen punten op.

Belonen
Trainer Michaël van Doren: “De resultaten zijn er inderdaad nog niet. Als er ervaren jongens met kwaliteit wegvallen dan is dat lastig op te vangen met jongens die daarin gewoonweg nog niet zo ver zijn. Dat is ook niet gek ze hebben daarin nog tijd nodig. Thijs van Sleeuwen die weg valt is natuurlijk een aderlating, als (zoals je eerder benoemde) smaakmakers langdurig wegvallen is dat voor iedereen een gemis. Een ieder weet binnen Venhorst dat we hard moeten knokken om wedstrijden te winnen in de tweede klasse. Tot op heden heeft dat hard werken helaas nog niet geresulteerd in punten. We zaten er vier maal heel dichtbij, dat geeft vertrouwen. DAW is uitstekend aan de competitie begonnen, ze zullen met veel vertrouwen naar Venhorst komen. Aan ons om dat gevoel tijdens de wedstrijd weg te nemen door een goede wedstrijd neer te zetten en ons zelf ditmaal te belonen”, aldus de trainer van Venhorst.


Michiel van Doren trainer van RKSV Venhorst ( Foto Eric Elbers)

Vianen Vooruit – Olympia’18
Beide teams werden deze competitie al getroffen met afgelastingen door corona. Vianen Vooruit in het uitduel bij Real Lunet dat werd afgelast door gemelde corona besmettingen bij de club uit Vught. Olympia’18 werd zelf getroffen met spelers binnen de club die positief werden getest. Vervelend en hopende dat er zondag voldoende fitte spelers zijn om te kunnen spelen. Vianen Vooruit rekent op de eerste winst na drie gelijke spelen die slechts drie punten opleverde. De bezoekers uit Boxmeer verzamelde zes punten uit drie wedstrijden, maar kijken terug op de laatste wedstrijd in Den Bosch waar met 4-0 werd verloren. Trainer Joost Janssen: “Olympia’18  is voor ons een pittige tegenstander, maar wij ook voor hen.  Als er iets is wat wij de afgelopen wedstrijden hebben laten zien is dat we strijden tot het einde en ongeacht de stand tijdens de wedstrijd, Vianen Vooruit heeft de kracht en capaciteit  om ons terug te knokken. Uiteraard zie ik als trainer graag dat we een keer een saaie wedstrijd spelen met een goed resultaat, maar voor de toeschouwers is het altijd spannend. Ik verwacht een tactische wedstrijd van twee teams die in het begin aftasten en kijken waar er mogelijkheden liggen. Hopelijk is Olympia’18 corona klachtenvrij en kunnen we zondag lekker voetballen. Wij zijn compleet het verschijnen misschien nog wel met een zeer ervaren verrassing aan de aftrap.” Een mooie cliffhanger van de Vianen Vooruit trainer de veel vragen op roept. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Nelemans voor aanvang.

Real Lunet – Prinses Irene
Het team van Prinses Irene trainer Erik Meulendijk verloor zondag nipt van (mede) koploper CHC. De Bosschenaren waren wel beter al moeten we dat nuanceren omdat het geen grote nederlaag was. Trainer Meulendijk verwacht een gelijkwaardige strijd gelijk aan zondag tegen CHC: “Dat klopt. Ik verwacht een zelfde soort wedstrijd als tegen CHC. Real Lunet heeft goede voetballers waar velen een individuele actie hebben. Wij willen daar een goede teamprestatie tegenover zetten in een organisatie waar ze weinig ruimte krijgen voor hun acties. Elkaar (onder)steunen en in balbezit willen wij laten zien ook over (individuele)kwaliteiten te beschikken. Maar daarin ook in de combinatie gevaarlijk willen zijn.” In Vught gaat de bal op Sportpark Bergenshuizen om half drie rollen. De man die het sportief voor het zeggen heeft is scheidsrechter Teun van Pelt.


Tim van den Brand van Prinses Irene in duel met Stef Adank van Heeswijk. klaar voor Real Lunet 

Volharding – Helvoirt
Een van de drie koplopers is Volharding. De ploeg draait als een tierelier, al zal trainer Johan Vullings daar toch wel een nuance bij plaatsen zoals een trainer betaamt. Samen met CHC en DAW Schaijk tien punten uit vier duels. Op de juiste plekken versterkt en een Vincent Buijssen na blessures eindelijk fit en hoe! Met keeper  Bono Barten een degelijk slot op de deur maakt het plaatje compleet. Zondag komt Helvoirt waar de thuisclub, met alle respect, favoriet is. Dat ligt niet aan de mening van deze redactie, maar aan Volharding zelf dat het zo prima doet. Soms ook nog als bonus met aantrekkelijk voetbal.

Uitdaging
Zondag gaat Volharding de strijd aan met Helvoirt. Een wat wispelturige ploeg weet ook Vullings: “Komende zondag inderdaad tegen Helvoirt. Een ploeg die graag wil voetballen, maar bij druk wat sneller de lange bal kiest. Ze beschikken over een gevaarlijke voorhoede die niet alleen gevaarlijk is in de omschakeling maar ook in de buurt van de 16m. Dit wordt een mooie uitdaging voor ons als team om te kijken hoe stabiel en georganiseerd we kunnen staan om zo min mogelijk weg te geven. Aanvallend verwacht ik vooral dat we initiatief nemen en sterk aan de bal zijn. En dan hoop dat we zondag weer een leuke wedstrijd van twee voetballende ploegen te zien krijgen.”, zegt Johan Vullings trainer van het succesvolle Volharding. Op Soetendaal wordt om 14.30 uur begonnen met voetbal. Scheidsrechter Nick Ooms houdt de sportieve touwtjes in handen.

SVSSS – Volkel
De vlag ging uit en de bierkraan kende maar een stand na afloop. Volkel pakte de eerste drie punten en nog wel in de slotfase, wat vaak de mooiste en meest emotionele zeges zijn. Om toch een nuance te maken halen we hem van stal: ‘Een zonnige dag maakt nog geen lente.’ De wereld in Volkel keerde inmiddels weer terug naar normaal want zondag reist Volkel af naar Udenhout. Het meest saaie dorp van de Langstraat zei ooit een collega van me. Nou gaat trainer Michiel Jans zondag ook niet naar Udenhout toe om de mooie Sint Lambertuskerk of Kasteel de Strijdhoef te bewonderen, maar gewoon om broodnodige punten te verzamelen. Punten die bikkelhard nodig zijn laten een blik op de ranglijs ook overduidelijk zien.


Justin Damen was zondag belangrijk voor Volkel (Foto Peter Kuijpers)

Justin Damen
“Een welkome overwinning was de winst op Venhorst”, weet Volkel-trainer Jans Kliksport te melden: “We hebben als team voor elkaar gewerkt en uiteindelijk over de hele wedstrijd gezien in mijn ogen een terechte zege behaald. Vanavond kijken we met wat beelden hier nog even op terug en gaat de blik uiteraard weer richting zondag. Met SVSSS krijgen we een geduchte tegenstander met specifieke kwaliteiten. Voor ons een mooie uitdaging om hierop een antwoord te vinden, maar ook om onze eigen kwaliteit te blijven benutten. Ik ga er vanuit dat wij dezelfde strijdlust als afgelopen zondag laten zien. Dan is er voor ons elke week een resultaat mogelijk. Overigens: Justin Damen was afgelopen zondag belangrijk voor ons met een doelpunt en assist, maar ging ook voorop in de strijd. De andere wedstrijden heeft hij overigens ook gewoon mee gedaan.” Dit als antwoord op onze vraag nadat we zijn naam plots in het verslag zagen verschijnen. Op Sportpark Zeshoeven in Udenhout geeft scheidsrechter Van der Elst om 14.30 uur het sein tot voetballen. 

Heeswijk – EVVC
Heeswijk slikte het verlies tegen Prinses Irene van een week eerder keurig weg in Vught. Bij Real Lunet vertrokken de Balledonkers met drie punten en een 3-4 uitslag. De ‘Hezikse’ krachtpatser Wouter van Dijke scoorde alle doelpunten voor Heeswijk. De ploeg uit Vinkel tobt met een wasmand aan blessures. Trainer Antwan van Rijn moet diep in zijn reserves en jeugd tasten om een voetballend team aan de aftrap te krijgen. Heeswijk zal zich zeker niet rijk moeten rekenen. Dat gebeurde twee weken in het duel met Prinses Irene wél en kregen toen de bekende pin op de neus. Trainer Theo van Lieshout: “Zondag tegen EVVC zal je er weer een heel ander type wedstrijd worden waarin wij alle zeilen bij moeten zetten om tot een goed resultaat te komen. Ik heb er vertrouwen in dat we dat als groep goed op zullen pikken en dat we geleerd hebben van de nederlaag in de beker van enkele weken geleden. Uiteindelijk zal de ploeg die de minste fouten maakt de grootste kans hebben om te winnen omdat de verschillen klein zijn.” Om 14.30 uur gaat de bal rollen op Balledonk 

Programma komend weekend:

CHC-Emplina
Venhorst-DAW Schaijk
Vianen Vooruit-Olympia’18
Real Lunet-Prinses Irene
Volharding-Helvoirt
SVSSS-Volkel
Heeswijk-EVVC

Stand
1. CHC 4-10
2. Volharding 4-10
3. DAW Schaijk 4-10
4. SVSSS 3-7
5. Helvoirt 3-6
6. Olympia’18 3-6
7. Heeswijk 4-6
8. Emplina 4-5
9. Vianen Vooruit 3-3
10. Volkel 3-3
11.Prinses Irene 4-3
12. Real Lunet 3-1
13. Venhorst 4-0
14. EVVC 4-0

Meer berichten