<p>FC de Rakt - Herpinia. (Foto: Leon Voskamp)</p>

FC de Rakt - Herpinia. (Foto: Leon Voskamp)

(Foto: )

4H: FC de Rakt met goalgetter Mertens naar winst, SES verrast met plek 3, Festilent tankt vertrouwen

  •   keer gelezen   Voetbal

Cito blijft door de 0-3 winst bij Juliana Mill foutloos aan kop gaan in de vierde klasse H. FC de Rakt volgt op de tweede plek na een 4-1 winst op Herpinia. De verrassende nummer drie is SES, dat met 3-0 won van VESTA’19.

Juliana Mill - Cito 0-3
Door goals van Mustafa Guler, Alper Alici en Ferhat Coskun won Cito met 0-3 in Mill. “Een terechte overwinning”, concludeert Cito-trainer Yavuz Demirci. “We hebben geen kans weggegeven, maar stapten wel een keer verkeerd op buitenspel. Doelman Oktay Dogan voorkwam een tegendoelpunt. Het enige verbeterpunt voor ons is dat we meer doelpunten moeten maken. Kansen krijgen we genoeg.”

SES - VESTA’19 3-0
SES pakte na de aftrap meteen het initiatief. Nadat Sebe van Huisseling nog aan buitenspel ontsnapte, maar vrij voor keeper de bal naast tikte, scoorde hij een paar minuten later wel. Hij benutte een strafschop, nadat hij zelf onderuit werd gelopen. Even daarna kwam SES goed weg, toen uit een scrimmage de bal via de onderkant van de lat het veld insprong. Op wat speldenprikjes over en weer werd de rust behaald met een 1-0 voorsprong. Na rust was de eerste kans meteen een verdubbeling van de score. Steef Hendriks snoepte de bal af, en zijn pass op Van Huisseling was op maat, die z’n tweede van de middag makkelijk kon binnenschieten. Het werd zelfs tien minuten voor tijd 3-0. Een hoge bal werd door Jari Lukassen breed gekopt op de inlopende Niek Nooijen, die makkelijk binnenkopte. Trainer Robert van Mierlo: “Een verdiende overwinning. De jongens hebben prima gespeeld en zich goed ingezet. Complimenten voor alle zestien spelers vandaag.”


SES won van VESTA’19. 

SCMH - NLC’03 2-1
Met een vierde plaats is SCMH uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Tegen NLC’03 werd de derde overwinning van dit seizoen geboekt. Bij de thuisploeg scoorden Jorn de Koning en Stan Rovers, bij de gasten benutte Mitchell van Boxtel in de slotminuut een penalty. SCMH-trainer Stan Vos: “We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen. Nu krijgen we in de slotfase nog een goal tegen.”

FC de Rakt - Herpinia 4-1


FC de Rakt - Herpinia. (Foto: Leon Voskamp) 

Thomas Mertens maakte in de eerste vier wedstrijden voor FC de Rakt dit seizoen negen goals. Vandaag tegen Herpinia maakte hij er 1, waardoor zijn totaal al op een indrukwekkend aantal van tien staat. Hij tekende voor de 4-0, daarvoor scoorden Jorg Verhoeven (twee) en Levi van Beek. Trainer Eus Marijnissen: “In de eerste helft waren we heer en meester. De tweede helft was ver beneden onze maat. Na de 2-1 kreeg de tegenstander weer hoop. Wij hadden er 3-0, 4-0 en 5-0 van moeten maken. De uitslag 4-1 is wel mooi, maar we blijven kritisch. De jongens kunnen goed voetbal spelen, maar we hebben teveel dips in onze wedstrijd.”


Eus Marijnissen, trainer van FC de Rakt. 


De 3-1 van FC de Rakt. (Foto: Leon Voskamp) 

Lees komende week een uitgebreider interview met Eus Marijnissen op deze website. Ook spraken we met Thomas Mertens over zijn ijzersterke seizoenstart.


Thomas Mertens gaat een kopduel aan. (Foto: Leon Voskamp) 

Gassel - Vorstenbossche Boys 2-3
Wat was Gassel dichtbij het eerste puntje deze competitie. Vlak voor tijd stond het nog 2-2 tegen Vorstenbossche Boys. In de extra tijd sloeg Marvin van Heeswijk echter toe namens de bezoekers: 2-3. Trainer Dennis Meier van de winnende ploeg: “Fijn dat we de drie punten pakken, maar de manier waarop we Gassel steeds in de wedstrijd lieten terugkomen is wel een punt van aandacht. Op het moment dat we goed drukzetten creëerden we meteen kansen. Daarin moeten we echt constanter worden. Nu valt het gelukkig goed, maar het had ook 2-2 kunnen blijven.” Het waren de gasten die al na vijf minuten op voorsprong waren gekomen door Van Heeswijk. Via Pieter van Bommel werd het gelijk. Na rust opnieuw een Vorstenbossche voorsprong dankzij Jouk Raijmakers, maar het antwoord volgde opnieuw. Ramon van der Venne maakte geen fout vanaf elf meter. Het bleek niet voldoende voor een punt.

Festilent - Ulysses 6-0
Ulysses is volledig uit vorm. Waar vorige week met 0-5 werd verloren van SES, was vandaag Festilent met 6-0 te sterk. Na de 1-0 en 2-0 van van Stan Zonnenberg en Daan van Son, was het verzet van de Megenaren al gebroken. Na wisseling van speelhelft kwamen daar drie goals van Giel Nooijen en eentje van Hidde van Dongen (penalty) bij. Een lekkere winst voor Festilent dat niet al te best aan de competitie was begonnen. Trainer Tom Jacobs: “Zes goals maken en niets weggeven, dat voelt lekker. Dit hadden we echt nodig. Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer. Volgende week tegen Achilles Reek willen we opnieuw een goed resultaat neerzetten. Als het vertrouwen toeneemt kan er een flow ontstaan, dat is iets ongrijpbaars.” De reden voor de tegenvallende start heeft Jacobs wel, al wil hij zich er niet achter verschuilen. “We missen veel bepalende spelers, al zullen meer clubs daarmee te maken hebben. We merkten dat de rest te weinig zelfvertrouwen en/of kwaliteit had om dat op te vangen. De verwachting waren hoog, maar dat konden we niet waarmaken. We merken nu dat het team steeds beter samenwerkt, daar oefenen we ook op tijdens de training. En gelukkig is met Daan van Son een sterkhouder terug in de groep en staat Pepijn Schonenberg op de rand van een rentree.”

Vierde klasse H:
SES - VESTA’19 3-0
SCMH - NLC’03 2-1
Gassel - Vorstenbossche Boys 2-3
Juliana Mill - Cito 0-3
Festilent - Ulysses 6-0
FC de Rakt - Herpinia 4-1

1. Cito 4-12
2. FC de Rakt 5-12
3. SES 5-10
4. SCMH 4-9
5. Vorstenbossche Boys 5-9
6. Achilles Reek 4-7
7. Festilent 5-7
8. VESTA’19 4-6
9. Juliana Mill 4-5
10. SIOL 4-4
11. NLC’03 5-4
12. Ulysses 4-3
13. Herpinia 4-1
14. Gassel 5-0

Herpinia - SIOL
Gassel - SCMH
Ulysses - Juliana Mill
Cito - Vorstenbossche Boys
VESTA’19 - FC de Rakt
NLC’03 - SES
Achilles Reek - Festilent

Meer berichten