<p>Hoofdtrainer Maarten van Stiphout van DSV ziet zijn ploeg progressie maken. &#39;Het gaat met stapjes, maar we komen eraan.&#39; (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)</p>

Hoofdtrainer Maarten van Stiphout van DSV ziet zijn ploeg progressie maken. 'Het gaat met stapjes, maar we komen eraan.' (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

(Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

‘DSV is een ploeg in de steigers, maar we zijn wel ambitieus’

  •   keer gelezen   Voetbal

SINT ANTHONIS | DSV is wisselvallig begonnen aan het nieuwe seizoen. De vierdeklasser won tot op heden nog maar één keer. Tot vraagtekens bij de trouwe aanhang in Sint Anthonis leidt dat volgens hoofdtrainer Maarten van Stiphout niet. “We hebben een jonge ploeg die nog in opbouw is. Bovendien misten we de eerste wedstrijden wat sterkhouders. DSV komt eraan”, benadrukt hij.

Door Martijn Schwillens

“Op Kliksport las ik dat wij als kampioenskandidaat zijn bestempeld, maar dat vind ik iets te ambitieus”, lacht Van Stiphout. “Er is natuurlijk niets mis met een gezonde ambitie, want ik vind ook dat we in de top-5 thuishoren. Bij de spelers leefde echter ook het beeld dat wij kans maken op het kampioenschap, maar dat is gezien de jonge leeftijd en de wisselvalligheid die daarbij komt kijken, waarschijnlijk te hoog gegrepen. We hebben veel jeugd die vanuit onze onder 19 is overgekomen, moeten inpassen. Dat vergt tijd. We hebben een kapstok opgezet en de juiste poppetjes eraan gehangen. Iedereen weet wat zijn verantwoordelijkheden en taken in het veld zijn, maar het gaat met stapjes. Als ik het zou moeten beschrijven, zou ik zeggen dat DSV een elftal in de steigers is. De gemiddelde leeftijd ligt ook nog ver onder de 23 jaar.”

‘We hebben veel jeugd die vanuit onze onder 19 is overgekomen, moeten inpassen. Dat vergt tijd’

Genoeg potentie
Toonbeeld van de potentie die DSV voor de dag kan leggen, was de recente bekerwedstrijd tegen eersteklasser Deurne (1-3 verlies). “Ik heb enorm genoten van mijn ploeg die avond. De spelers gaven 300% en compenseerden zo ook het niveauverschil. In de slotfase kregen we nog een enorme kans op 2-2 en we hadden een penalty moeten hebben. Aan de bal hebben we ons eigen ding gedaan en vooral aan onszelf bewezen hoe goed we kunnen voetballen”, benadrukt de oefenmeester uit Uden. “Maar vier dagen later incasseerden we ook weer gewoon drie tegengoals tegen Stormvogels’28 (4-3 winst). Die grilligheid moet eruit, maar we hebben we bewezen dat we goed kunnen voetballen. Het probleem is dat we ons vaak onvoldoende wapenen tegen teams die uitgaan van de lange bal en het winnen van de 1-op-1-duels.”

Op de weg terug
Dat DSV afgelopen zondag van een vrij weekend genoot (vierde klasse G heeft een oneven aantal ploegen, red.), vond Van Stiphout niet zo erg, erkent hij. “Hein Vloet is al drie weken geblesseerd. Ook Mattee van Benthum en Pieter Bongarts ben ik al een tijdje kwijt vanwege blessures, maar iedereen is op de weg terug. Van de vier geblesseerden hoop ik zondag (uit tegen VV Heijen) er weer drie terug te krijgen.”
Wat Van Stiphout nog het meest verblijdt, is de opkomst op de trainingen. “We hebben drie selectieteams, waarmee we op dinsdag gezamenlijk trainen. Dan staan er 35 man op het trainingsveld. Vanwege de breedte van de selectie kan ik ook meer verlangen van de spelers die minuten maken in het tweede elftal. Sowieso is het fijn om met zoveel talenten te werken. Neem zo’n Mika Broeders, die vanuit de onder 19 meteen minuten aan het maken is in het eerste elftal. De toekomst van DSV ziet er echt heel goed uit.”

Programma vierde klasse G:
VV Achates        -         SV Merselo  (do. 28 oktober, 20.00)
Constantia        -         SV Oostrum         
VV Heijen        -         DSV         
SV Merselo        -         Stormvogels ‘28         
SV Milsbeek        -         VIOS ‘38         
Montagnards        -         VV Achates         
De Zwaluw        -         Toxandria

Stand:
1. Constantia 4-10
2. Achates 4-9
3. Montagnards 4-8
4. VIOS’38 4-7
5. Heijen 4-6
6. EWC’46 5-6
7. SV Milsbeek 4-5
8. De Zwaluw 3-4
9. DSV 4-4
10. SV Oostrum 4-4
11. Stormvogels’28 3-3
13. Merselo 3-3
12. Toxandria 4-1

Meer berichten