<p>Een vertrouwd beeld: een tegengoal voor Hapse Boys. Komt daar zondag tegen Vitesse'08 verandering in?</p>

Een vertrouwd beeld: een tegengoal voor Hapse Boys. Komt daar zondag tegen Vitesse'08 verandering in?

(Foto: Voetbal-shoot.nl)

3D: Mooie uitdaging voor de topploegen, vroege degradatiekraker in Gennep

  •   keer gelezen   Voetbal

Na het onverwachte echec van VV Excellent bij Melderslo ligt het bovenin weer helemaal open in de derde klasse D. De top-4 bevindt zich binnen twee punten van elkaar en EGS’20 krijgt een goede kans zich bij de topploegen te voegen in een onderling duel met Groesbeekse Boys. Excellent speelt thuis tegen Ysselsteyn, Boekel Sport reist naar Wanssum. Onderin treft het nog puntloze Hapse Boys het laaggeklasseerde Vitesse’08. Het is nog vroeg in het seizoen, maar het affiche verdient nu al het predicaat degradatiekraker.

Zeker Hapse Boys kan het zich niet permitteren om te verliezen in Gennep, waar trainer Ales Jurcik het duel met de hekkensluiter vooral zal willen gebruiken om nieuw vertrouwen te tanken. Beide teams zullen ook met een schuin oog de verrichtingen van Handel volgen bij SV De Braak, dat in vijf wedstrijden nog maar één keer won en afgelopen week nog een pak slaag kreeg van EGS’20. Handel won juist, maar trainer Sander Janssen zal hopen dat zijn ploeg wat effectiever wordt voor het vijandelijke doel. Aan de kansen ligt het alvast niet.

Waakzaamheid geboden
Boekel Sport speelt uit tegen SV United, dat de zeven punten tot op heden tegen de ploegen in de middenmoot en het rechterrijtje behaalde. Marc van de Ven zal zijn manschappen dus vooral moeten waarschuwen voor onachtzaamheid. Bij Excellent hoeft niemand op scherp gezet te worden na de duidelijke nederlaag bij Melderslo, dat er in 45 minuten tijd maar liefst vier inlegde tegen de koploper. SV Ysselsteyn is van een ander kaliber van Melderslo. Normaal gesproken moet de nummer acht van de ranglijst geen probleem zijn voor de mannen van coach John Janssen. Interessant is ook of EGS’20 (vijfde) is opgewassen tegen Groesbeekse Boys (vierde), dat met tien punten uit vier wedstrijden nog ongeslagen is.

Programma derde klasse D:
SV De Braak        -         VV Handel
Excellent        -         SV Ysselsteyn
Germania        -         Rood Wit
Groesbeekse Boys        -         EGS ‘20
SV United        -         Boekel Sport
Vitesse ‘08        -         Hapse Boys         

Stand:
1. Excellent 5-12
2. Boekel Sport 5-11
3. Melderslo 5-11
4. Groesbeekse Boys 4-10
5. EGS’20 5-9
6. Handel 4-7
7. SV United 5-7
8. SV Ysselsteyn 4-4
9. Rood Wit 5-4
10. Vitesse ‘08 5-4
11. Germania 3-1
12. SV De Braak 5-1
13. Hapse Boys 3-0

Meer berichten