VIOS'38 en De Zwaluw hielden elkaar in evenwicht.
VIOS'38 en De Zwaluw hielden elkaar in evenwicht. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Heijen bezorgt Constantia eerste verlies, slotspektakel in Beugen

Voetbal 856 keer gelezen

Constantia is zondag in Heijen tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De Wanroijnaren gingen met 2-1 onderuit en zagen de koppositie overgenomen worden door Achates, dat met 1-3 zegevierde bij Montagnards. De derby tussen VIOS’38 en De Zwaluw kreeg geen winnaar: 1-1. Beide doelpunten vielen pas in blessuretijd.

Heijen beleefde een bliksemstart tegen Constantia. Boyd Kessel en Guus Hawinkels vonden al in de eerste acht minuten de Wanroijse goal. Ook daarna regende het kansen voor Heijen, maar de bal wilde er niet in. Eenmaal voorkwam de lat een doelpunt. Op slag van rust bracht Giel Martens Constantia terug in de wedstrijd, maar ondanks een veldoverwicht voor de gasten, kwam de zege van Heijen nooit echt in gevaar. “We overdonderden Constantia. Na rust waren zij de betere, maar we hebben goed verdedigd met elkaar. Ook na rust denk ik de beste kans gehad. Kort voor tijd schiet Jesse Keuninkx voor open goal tegen een verdediger op en verzuimden we het duel op slot te gooien”, keek Peter ten Haaf (Heijen) tevreden terug. Zijn ploeg klimt ook naar de derde plaats. Gert Jan Reijnen van Constantia erkende dat zijn ploeg onvoldoende had gebracht. “We hebben geluk gehad dat onze tegenstander ons spaarde in de eerste helft. De tweede helft waren we de bovenliggende ploeg, maar konden we onvoldoende een vuist maken. Al met al een nederlaag die we aan ons zelf te wijten hebben door met niet met de juiste instelling te beginnen.”

Winst en koppositie voor Achates
De nederlaag van Constantia in Heijen was kostbaar, want enkele kilometers verderop -in Nieuw Bergen- boekte Achates zijn vijfde seizoenzege: voldoende voor de koppositie. Ook Achates legde de basis voor de zege tegen Montagnards in de openingsfase. Kai Bicentini en Pim Konings brachten de roodhemden in de eerste tien minuten een 0-2 voorsprong. Dick Kleeven bracht de spanning terug, maar opnieuw Konings besliste met een fraaie treffer de Noord-Limburgse derby.

Spektaculaire slotfase bij derby in Beugen
Een andere derby die vanmiddag op het (inhaal)programma stond, was de ontmoeting tussen VIOS’38 en De Zwaluw. In een matige wedstrijd zat het venijn in de staart, al was VIOS’38 zeker voor rust de bovenliggende ploeg geweest. Tom Willems tekende in de 91ste minuut voor de 0-1, maar genoeg voor de zege was het niet. Vrijwel direct vanaf de aftrap maakte Jasper Tonnissen gelijk. Michel van de Venn van De Zwaluw blikte terug: “Het was een rommelige wedstrijd, met weinig goed voetbal van beide kanten. Wel veel strijd, waarbij 1-1 naar mijn mening een terechte uitslag was.” Michel Jansen van VIOS’38 vond dat zijn ploeg de eerste helft ‘veel sterker was’. “We verzuimden om de score te openen. In de tweede helft was het helaas wat minder en waren we gelijkwaardig.”
Elders ging hekkensluiter Toxandria met 2-0 onderuit bij Merselo en won SV Milsbeek bij Stormvogels’28: 2-3. Door die resultaten wordt de positie van ‘Tox’ behoorlijk lastig, want het gat met de beide rivalen is nu zeven punten.