JVC Cuijk won met veel moeite bij VV Oeken.
JVC Cuijk won met veel moeite bij VV Oeken. Foto: VV Oeken

JVC Cuijk pas laat voorbij Oeken: ‘Zege eerbetoon aan trouwe fan’

Voetbal 542 keer gelezen

OEKEN | JVC Cuijk heeft de koppositie in de derde klasse A heroverd dankzij een late overwinning op laagvlieger Oeken. Jasper Vink en Jeroen Dirks bezorgden de Cuijkenaren een 2-1 overwinning.

Na de 9-1 zege tegen Waalstad van afgelopen week ging iedereen in het Cuijkse kamp vooraf al uit van een gemakkelijke middag. Oeken, nog zonder overwinning, had echter een juiste strijdwijze gevonden en kwam al na een kwartier op voorsprong via Erik Jan Huisman. Jasper Vink zorgde met zijn elfde seizoensgoal voor de gelijkmaker op slag van rust, maar vervolgens kende JVC veel moeite met de thuisploeg. Juist op het moment dat een stunt in de maak leek, was het Jeroen Dirks die toesloeg en JVC de drie punten bezorgde: 1-2. “Het kwam uit de tenen vandaag. We hebben echt gestreden voor de drie punten. De winst was zeker terecht. Ik ben tevreden over onze strijdlust in tweede helft, maar wat was het lastig zeg”, keek trainer Dennis Straatman terug. “We wilden ook winnen voor de afgelopen week overleden supporter Piet Toonen, de schoonvader van mijn assistent-coach Robert Meijers.’’

Weer koploper
Door de overwinning staat JVC Cuijk weer eerste in de derde klasse A. De Cuijkenaren hebben een beter doelsaldo (+32) dan FC Zutphen (+29). Beide ploegen verzamelden 21 punten in zeven wedstrijden.