<p>Boekel Sport en Melderslo zijn twee van de titelkandidaten in de derde klasse D.</p>

Boekel Sport en Melderslo zijn twee van de titelkandidaten in de derde klasse D.

(Foto: John van Deursen)

3D: Excellent kan koppositie heroveren, Vitesse’08 gaat voor stunt in Melderslo

  •   keer gelezen   Voetbal

De spanning bovenin in de derde klasse D lijkt met de week toe te nemen. Excellent en Boekel Sport strijden samen met Melderslo om de koppositie, maar ook Handel en Groesbeekse Boys zitten op het vinkentouw. Hoe dan ook, bij winst zondag mag Excellent zich weer koploper noemen, want Boekel Sport geniet van een weekendje vrijaf (oneven aantal teams).

Op papier lijkt Excellent de punten op Het Domein te kunnen houden, want tegenstander is De Braak. De Helmonders overtuigen dit seizoen nog niet, maar ze boekten afgelopen zondag wel hun eerste zege. Zowel Excellent als Boekel Sport zal hopen dat Vitesse’08 kan stunten op bezoek bij Melderslo. Met een 3-0 overwinning bij Groesbeekse Boys is alvast duidelijk dat de ploeg van oud-prof Freek Thoone een rol van betekenis gaat spelen dit seizoen. Vitesse kan de borst natmaken.

EGS’20 zou eigenlijk twee keer in vier dagen spelen, maar corona heeft al een streep gezet door de inhaalwedstrijd tegen Germania van donderdagavond. Zondag wacht op eigen veld VV Handel, dat na een aarzelend begin van de competitie de vorm heeft hervonden. Tegen toen nog lijstaanvoerder Excellent (0-0) creëerde Handel afgelopen zondag genoeg kansen, maar het balletje wilde er niet in. 

Als Hapse Boys zich niet op voorbaat voor een onmogelijke degradatiestrijd wil weten, dan zal er zondag gewonnen moeten worden van Rood Wit. Die ploeg staat elfde, twee plekken hoger dan de formatie van trainer Wilfred Schoonderbeek, die nog zonder punten is. Bij een Groesbeekse zege wordt het gat met de ploegen erboven mogelijk zelfs tien punten en is de enige vraag nog hoe vroeg in 2022 de Boys gaan degraderen.

Programma derde klasse D:
EGS’20-VV Handel
Excellent-SV De Braak
Germania-SV United
Hapse Boys-Rood Wit
Melderslo-Vitesse’08
SV Ysselsteyn-Groesbeekse Boys

EGS’20-Germania uitgesteld
Duel wordt ingehaald op donderdag 9 november

Stand:
1. Boekel Sport 8-20
2. Excellent 8-19
3. Melderslo 7-17
4. Handel 7-14
5. Groesbeekse Boys 7-13
6. Vitesse ‘08 7-10
7. EGS’20 7-9
8. Germania 6-7
9. SV Ysselsteyn 7-7
10. SV United 7-7
11. Rood Wit 8-7
12. SV De Braak 8-4
13. Hapse Boys 7-0

Meer berichten