<p>Constantia is koploper in de vierde klasse G.</p>

Constantia is koploper in de vierde klasse G.

(Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

4G: Constantia weer koploper na ‘draw’ bij topper DSV-Achates

  •   keer gelezen   Voetbal

Als de KNVB komende week overgaat op een winterstop, dan mag Constantia zich 'Herfstkampioen' noemen. De Wanroijnaren profiteerden optimaal van het gelijkspel bij de topper DSV-Achates (3-3) door Merselo met 4-0 te verslaan. De Zwaluw en Toxandria gingen onderuit tegen Limburgse oppositie.

Constantia kende weinig moeite met degradatiekandidaat Merselo. Milano van der Cruijsen was de gevierde man bij de nieuwe koploper met een hattrick. Zijn eerste goal viel al binnen de minuut. De invallers Niels Thijssen (assist) en Dennis Willems (doelpunt) zorgden voor het slotakkoord. "Een verdiende overwinning", zag Gert Jan Reijnen van Constantia. "Door de snelle voorsprong konden we geduldig spelen en wachten op de kansen die zouden komen. Gezien de onduidelijkheden over het al dan niet vervolg van de competitie de komende weken, wilden we met een goed gevoel de break in. Dat doel hebben we meer dan glansrijk bereikt."

Heerlijke pot voetbal in Sint Anthonis
De overwinning van Constantia was goed voor de koppositie, want Achates speelde met 3-3 gelijk bij DSV ondanks een vroege 0-2 voorsprong. Bas Thijssen (penalty) en Sjoerd Giesbers (zie video) zorgden voor die comfortabele tussenstand, maar nadat Yannick Schouten twee kansen op 0-3 had laten liggen, sloeg DSV in een tijdbestek van twee minuten twee keer toe. Willem Jans maakte beide goals. Direct na rust werd het zelfs 3-2 via Hein Vloet. Dit keer was het DSV dat niet lang van de voorsprong kon genieten, want nog voor het uur maakte Damien Matulessy 3-3. Opmerkelijk genoeg bleef die stand gehandhaafd tot het eind. DSV'er Lars Veldpaus was nog het dichtste bij de winnende goal, maar zijn inzet raakte de paal. "De insteek was om de goede prestatie van vorige week door te zetten, maar dat is niet helemaal gelukt", vond Maarten van Stiphout (DSV). "In de slotfase kregen we een paar flinke mogelijkheden. Zodoende dat ik baal van de wisselvalligheid en dat we niet door hebben kunnen pakken, want ik had graag de aansluiting naar boven willen maken natuurlijk."

Verlies De Zwaluw en Toxandria
De Zwaluw moet voorlopig naar beneden kijken na een zeperd bij Stormvogels'28, dat thuis met 4-1 zegevierde. Daarbij moet aangetekend worden dat de thuisploeg twee keer uit een directe vrije trap in de kruising scoorde. "Na de 2-1 van Rinze Verhoeven gingen we op zoek naar de gelijkmaker, maar toen kreeg onze keeper Thomas Jansen direct rood. Zijn vervanger Bas Willems (16) kreeg meteen een onhoudbare derde vrije trap om zijn oren", vatte Michel van de Venn van De Zwaluw het duel samen. Toch ziet hij genoeg aanknopingspunten voor de rest van het seizoen. "Mijn jonge team (vijf spelers van de onder 19 in de basis) raakt steeds meer op elkaar ingespeeld en weet wat er wordt gevraagd om wedstrijden in de vierde klasse te spelen. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken."
Voor Toxandria wordt de situatie met de week uitzichtlozer. Ondanks enkele goede kansen ging 'Tox' thuis onderuit tegen Oostrum. Rens de Wit bracht de oranjehemden op voorsprong, maar al voor rust stond het gelijk. Enkele kansen werden daarna gemist, waarop Oostrum diep in de tweede helft de wedstrijd naar zich toetrok: 1-3. Met twee punten uit acht wedstrijden blijft de Rijkevoortse ploeg hekkensluiter.

Lees later deze week een interview met Toxandria-trainer Steef Peters.

Uitslagen vierde klasse G:
DSV-Achates 3-3
EWC’46-Heijen afgelast
Merselo-Constantia 0-4
Montagnards-Milsbeek afgelast
Stormvogels’28-De Zwaluw 4-1
Toxandria-Oostrum 1-3

Stand:
1. Constantia 8-19
2. Achates 9-18
3. SV Oostrum 7-13
4. EWC’46 7-12
5. DSV 8-12
6. Montagnards 7-11
7. VIOS’38 8-11
8. Heijen 6-9
9. Stormvogels’28 7-9
10. SV Milsbeek 7-8
11. De Zwaluw 8-8
12. Merselo 9-8
13. Toxandria 8-2

Meer berichten