Constantia was te sterk voor Oostrum.
Constantia was te sterk voor Oostrum. Foto: Bas Delhij

4G: Constantia overtuigt in topper tegen Oostrum

Voetbal 609 keer gelezen

WANROIJ | Constantia heeft in de enige wedstrijd, die in de vierde klasse G werd gespeeld zondag, haar koppositie versterkt. De Wanroijnaren versloegen Oostrum met 4-1 en hebben nu een voorsprong van vier punten op Achates en negen op Oostrum.

Ton Aben zette Constantia na een dik kwartier met een mooi afstandsschot op voorsprong. Ondanks een flink aantal kansen bleef de 1-0 voorsprong op het bord. Nadat Willem Reijnen na rust met twee goede reddingen de gelijkmaker had weten te voorkomen, was het via een ongelukkige carambole alsnog raak voor de gasten.

‘Koppositie komt ons toe’
Gert Jan Reijnen, die na dit seizoen vertrekt als hoofdcoach bij Constantia, bracht enkele nieuwe spelers en die keuze pakte goede uit. Met nieuwe energie werd Oostrum teruggedrongen en in een tijdbestek van een paar minuten scoorde Milano van der Cruijsen tweemaal op fraaie wijze. Op aangeven van invaller Huug Hendriks hakte hij de 2-1 binnen en niet veel later soleerde de clubtopscorer naar de 3-1. Het slotakkoord was voor Aben, die met een bekeken schot voor 4-1 zorgde. “Met deze overwinning ben ik content omdat we tegen een directe concurrent hebben laten zien dat het ons toekomt dat we nu bovenaan staan”, aldus Reijnen. “Het maakt me trots dat we vandaag met overtuiging en juiste wilskracht laten zien dat we dit soort wedstrijden nu kunnen winnen. Nu gaan we genieten van deze overwinning. Hopelijk kunnen we weer snel in het nieuwe jaar wedstrijden spelen, want dat blijft natuurlijk het mooiste aan dit spelletje...”