Excellent verloor in 2022 al vier keer, maar blijft strijdbaar. 'We gaan nog steeds voor een plek bij de eerste vier.'
Excellent verloor in 2022 al vier keer, maar blijft strijdbaar. 'We gaan nog steeds voor een plek bij de eerste vier.' Foto: Bas Delhij

‘Wij zijn met Excellent prima in staat om een serie neer te zetten’

Voetbal 994 keer gelezen

OPLOO | Ondanks het verlies afgelopen zondag blijven ze bij Excellent hopen op deelname aan de nacompetitie aan het einde van het seizoen. Dat past ook bij de ambitie van de Oploose derdeklasser. “Wij zijn prima in staat om een serie neer te zetten”, stelt Excellent-hoofdtrainer John Janssen.

Door Martijn Schwillens

2022 is voorlopig nog niet het jaar van Excellent. De Oploonaren, die uitstekend aan het seizoen begonnen en zes speelronden lang de koppositie in handen hadden, kenden een moeizame herstart na maanden stilstand door corona en winterse omstandigheden. “We hadden sinds 7 november niet meer gespeeld en ineens moesten we zonder ritme het seizoen herstarten tegen Boekel Sport en Groesbeekse Boys, de naar mijn idee twee beste ploegen in deze klasse. Je zag terug dat we nog geen ritme hadden. Ik ben zodoende blij dat de doordeweekse inhaalwedstrijden nu stoppen en we weer twee keer in de week volle bak kunnen trainen en opnieuw ritme kunnen opbouwen.”

Nacompetitie is het doel
Excellent begon de tweede seizoenshelft met drie nederlagen in vier wedstrijden, afgelopen zondag gevolgd door een nieuwe verliespartij (0-2) thuis tegen nummer twee Melderslo. “Het is allemaal geen excuses, maar dat we er zo lang uit hebben gelegen en zonder ritme twee toppers moesten spelen, heeft wel doorgewerkt. Tegen EGS’20 herpakten we ons prima, maar toen volgde het verlies tegen Vitesse’08 (3-2) afgelopen donderdag. Daardoor zat er ook wat druk op het duel met Melderslo. Nu volgen echter wedstrijden tegen ploegen die onder ons staan en waartegen we doorgaans gemakkelijker de punten pakken.”
Excellent staat na veertien wedstrijden op een vijfde plaats, maar het gat met de concurrentie is volgens Janssen overbrugbaar (Handel heeft zeven punten meer). “Boekel Sport lijkt op weg naar het kampioenschap. Zij hebben ook de grootste selectie. Onze doelstelling is het halen van de nacompetitie. Daarvoor moeten we in principe bij de eerste vier ploegen eindigen. Er is een gat, maar we kunnen dat nog overbruggen. We krijgen nu een reeks tegenstanders waar we van moeten winnen. Sowieso zijn wij prima in staat om een serie neer te zetten”, zegt Janssen. Bovendien presteert Excellent volgens de Ottersummer ‘prima’. “Ik zag afgelopen zomer her en der wat mensen die ons tipten als kampioenskandidaat, maar die wisten niet dat drie sterkhouders gestopt zijn en we die hebben vervangen door vijf spelers uit het tweede en twee jongens uit de Onder 19. Die hebben gelukkig snel bewezen het niveau aan te kunnen.”

‘Eigenlijk zijn we elk seizoen 10% beter geworden’

Zesde seizoen
Excellent is alweer sinds 2016 actief in de derde klasse. “Eigenlijk zijn we elk seizoen 10% beter geworden. De doorgemaakte groei, de binding met de vereniging en vrijwilligers plus het feit dat iedereen ervan overtuigd is dat er nog genoeg rek in deze groep zit, waren voor mij redenen om bij te tekenen”, zegt Janssen, die na de zomer begint aan zijn zesde contractjaar op Het Domein in Oploo. “En dat alle zeventien spelers unaniem met mij doorwilden, hielp natuurlijk ook”, lacht hij tot slot.

En elders...
Hapse Boys hoopt de overwinning van afgelopen zondag een passend vervolg te geven tegen Vitesse’08. Ondertussen hopen ze in Haps dat Boekel Sport gewoon doet wat van ze verwacht mag worden tegen laagvlieger Germania. Dat zal ook trainer Marc van de Ven willen, in de wetenschap dat de twee grootste concurrenten voor de titel elkaar treffen in Melderslo. Nummer vier Handel treft thuis SV De Braak, EGS’20 ontvangt Rood Wit.

Programma zondag 3 april:
Hapse Boys-Vitesse’08
EGS’20-Rood Wit
Boekel Sport-Germania
Handel-SV De Braak
Melderslo-Groesbeekse Boys
Ysselsteyn-Excellent

Stand derde klasse D:
1. Boekel Sport 14-35 (P)
2. Groesbeekse Boys 14-32
3. Melderslo 14-32
4. Handel 14-30
5. Excellent 14-23
6. EGS’20 14-21
7. SV United 15-17
8. Rood Wit 14-17
9. Vitesse ‘08 13-16
10. SV Ysselsteyn 14-14
11. SV De Braak 14-8
12. Germania 15-8 (-3)
13. Hapse Boys 13-4

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant