Achilles Reek - Ulysses. (Foto: Anne-Marie van Rossem)

4H: SES (en Cito) brengen spanning terug, Ulysses nieuwe hekkensluiter na winst van NLC’03

Voetbal 3.146 keer gelezen

Vorstenbossche Boys leek de titelstrijd al te hebben beslist schreven we vorige week, maar zo ver is het zeker nog niet. De ploeg van trainer Dennis Meier won veertien duels op rij, maar vandaag was SES met 2-1 te sterk. Cito ziet ineens weer kansen op de bovenste plaats en volgt op zes punten met nog een wedstrijd tegen NLC’03 in te halen.

SES-trainer Robert van Mierlo zag zijn ploeg winnen door goals van Jilt van Schayik en Mick Braam. “Een mooie overwinning op de koploper. We hebben ons goed hersteld van vorige week. De jongens werkten hard en dat gecombineerd met goed voetbal.” Vorstenbossche Boys-trainer Dennis Meier ziet dat zijn spelers weer met twee voetjes op de grond staan. “Misschien ook maar goed om te beseffen dat succes niet komt aanwaaien.
Ik miste de juiste concentratie vandaag. Zowel in de passing als afronding was die niet goed. We hebben het onszelf daardoor onnodig moeilijk gemaakt en terecht verloren.” Rick Dortmans scoorde een kwartier voor tijd de 2-1.

Cito - Juliana Mill 3-2
Younesse Ettahouri was belangrijk bij Cito vandaag. Drie keer werd hij door een speler van Juliana Mill onderuit gehaald in het zestienmetergebied en drie keer wees de arbiter naar de stip. Murat Korkmaz benutte er twee van. Ook Enes Polat scoorde namens Cito. Jelle Staal en Jord Thijssen waren trefzeker bij de gasten. Cito-trainer Yavuz Demirci: “Het was een terechte, maar wel zwaarbevochten overwinning.” Zijn ploeg volgt de koploper op zes punten, maar als het de inhaalwedstrijd op 19 mei wint, is het nog maar drie punten.

SIOL - Festilent 1-3

SIOL - Festilent. (Foto: Gerno de Haas)

Festilent stond na 20 minuten al met 0-2 voor bij SIOL. Hidde van Dongen opende de score vanaf elf meter nadat Daan van Son was neergehaald na een goede actie. Een eigen goal leverde de 0-2 op. Voor rust bracht Djavano Amanupunnjo de spanning terug met de aansluitingstreffer. In de tweede helft moest SIOL met tien man verder na en rode kaart, waardoor er ruimte kwam voor Festilent. Pas in de 83ste minuut profiteerden de Zeelanders daarvan. Bram Geurts maakte de bevrijdende 1-3. Trainer Tom Jacobs: “We hebben goed gespeeld. De jongens legde veel energie in de wedstrijd en hebben verdiend gewonnen. We verzuimden wel om meer goals te maken maar dat mag de pret niet drukken.”

VESTA’19 - Herpinia 4-0
Een wedstrijd die je graag wil winnen. VESTA’19 was in de derby tegen Herpinia de beste ploeg. Jacques de Vocht maakte alle vier de treffers in Ravenstein: 4-0. De winnende trainer Mark Strik: “Van de eerste tot de laatste minuut hebben we Herpinia op de huid gezeten en onder druk gezet. We hebben bij vlagen heel goed voetbal gespeeld, al hadden we onszelf zeker in de eerste helft moeten belonen voor ons spel. Gelukkig maakte we dat de tweede helft goed.” Collega Maarten Hendriks van de gasten: “Een kansloze nederlaag. We hadden niets in te brengen.”

Gassel - NLC’03 1-2
NLC’03 pakte zeer belangrijke punten op bezoek bij Gassel. De thuisploeg kwam via Ramon van der Venne nog wel op voorsprong, maar via Siebe van den Brand en Jay Richters wonnen de Lithenaren met 1-2. Komende donderdag wacht de wedstrijd van het jaar. Ulysses komt op bezoek in Lith. Als NLC’03 wint, dan zet het een enorme stap richting handhaving. De hekkensluiter degradeert en de nummer dertien gaat de nacompetitie in.

Achilles Reek - Ulysses 3-1

Ulysses is door de winst van NLC’03 de nieuwe hekkensluiter. Door Mathijs van der Steen kwam de Reekse ploeg op voorsprong, waarna de Megenaren op gelijke hoogte kwamen. Via goals van Bas Linders sleepte de thuisploeg drie punten in de wacht.

Achilles Reek - Ulysses. (Foto’s: Anne-Marie van Rossem)