Hoofdtrainer Dennis Koenders van VV Gassel. (Foto: Gerno de Haas)

4H: Topclubs maken geen fout, Ulysses staat er slecht voor na ruime overwinningen van NLC’03 en Gassel

Voetbal 2.510 keer gelezen

Bovenin maakte de top drie van de vierde klasse H geen fout. Onderin waren er wel opmerkelijke uitslagen. Zo pakte NLC’03 drie belangrijke punten door Ulysses met 4-0 te verslaan en won Gassel met 0-5 bij Herpinia.

Vorstenbossche Boys - Achilles Reek 1-0
Vorstenbossche Boys haalde volgens trainer Dennis Meier het niveau niet door een laag baltempo en het maken van verkeerde keuzes. “Het moment herkennen om te passen bijvoorbeeld. Ondanks dat kwamen we vaak genoeg voor de goal om een wedstrijd te beslissen, maar het rendement mag beter.” Na 39 minuten maakte Marvin van Heeswijk de enige goal van de wedstrijd.
Cito blijft de koploper volgen op zes punten, maar mag nog een duel inhalen. De Ossenaren waren met 7-2 te sterk voor VESTA’19.

FC de Rakt - SES 2-0
SES startte nog wel sterk. In de derde minuut dook Melvin van den Elzen gevaarlijk op in de zestien, echter kon hij de keuze tussen schieten en voorgeven niet maken. Gaandeweg de eerste helft werd de thuisploeg sterker. Enkele grote kansen werden gemist door de Udenaren. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. De bal werd slecht verwerkt, waarvan FC de Rakt profiteerde. Het was wachten op de 2-0, maar Jon de Klein keepte uitstekend. Het was een klein wonder dat de thee met slechts een 1-0 achterstand werd bereikt. Na de thee kwam SES beter voor de dag. Een paar speldenprikjes gaf de Langenboomse burger moed. Ook al was het achterin af en toe kwetsbaar. De beste kans kwam uit een corner. Sebe van Huisseling kopte net een metertje naast. Vlak daarna werd het 2-0. In die stand kwam geen verandering meer.

NLC’03 - Ulysses 4-0
De kans wordt steeds groter dat Ulysses in het laatste jaar in de clubhistorie gaat degraderen. Uit bij NLC’03 werd met 4-0 verloren. De Megenaren kregen in de beginfase wel wat kansen, maar via Mels van den Brand, Siebe van den Brand en Mitchell van Boxtel stond het met rust 3-0 voor NLC’03. In de tweede helft was ook Jay Richters trefzeker. Zeer belangrijke punten voor NLC’03, dat daardoor op een veilige plaats staat.

Herpinia - Gassel 0-5
De verrassing van de avond was de 0-5 winst van Gassel bij Herpinia. Cas van Houtum scoorde drie keer, Ramon van der Venne een keer en de 0-1 was een eigen doelpunt. Door de winst blijft Gassel geloven in rechtstreekse handhaving.