Constantia pakte in extremis het kampioenschap.
Constantia pakte in extremis het kampioenschap. (Foto: Fons de Bruin/Voetbal-shoot.nl)

4G: Constantia pakt kampioenschap in extremis, strijd om top-vier ligt helemaal open

  •   keer gelezen   Voetbal

Constantia is vanmiddag in extremis kampioen geworden in de vierde klasse G. Michiel van der Zanden schoot tegen Merselo in de 95ste minuut de 1-1 tegen de touwen en bezorgde daarmee zijn ploeg de niet meer verwachte titel. Toxandria verloor dik, maar is nog niet gedegradeerd. De strijd om nacompetitievoetbal ligt nog helemaal open na het verlies van nummer drie SV Oostrum. DSV en SV Milsbeek hebben de beste papieren.


Constantia speelde een, volgens trainer Gert Jan Reijnen, ‘typische kampioenswedstrijd’. Oftewel, veel goede wil, maar weinig goed voetbal. Bijna braken de zenuwen de thuisploeg op. Na de vroege 0-1 van Merselo kreeg Constantia meerdere kansen, maar een uitstekende doelman bij de gasten en tweemaal de paal voorkwamen een Wanroijs doelpunt. Tot minuut 95, toen een diepe bal doorschot en plots voor de voeten viel van Van der Zanden. Die twijfelde niet en schoot met een sliding raak: 1-1. “Ik zei vanochtend nog tegen mijn vrienden: ‘Het zou toch prachtig zijn als ik in blessuretijd de winnende zou maken.’ Het is niet de winnende goal geworden, maar zo voelt het zeker”, glunderde Van der Zanden.
Het puntje was voldoende, omdat daarmee het gat met Achates werd vergroot naar zeven punten. Met nog twee duels te gaan, kan Constantia niet meer worden achterhaald. De Wanroijnaren waren in het seizoen 2018-2019 voor het laatst actief in de derde klasse.

Spanning om plek drie en vier
De strijd om nacompetitievoetbal is ongekend spannend, want door de uitslagen op de andere velden maakt nog bijna iedereen kans om het competitie-toetje. DSV en Milsbeek hebben van de teams tussen plek drie en tien de minste verliespunten. DSV declasseerde Toxandria met 0-5, terwijl Milsbeek thuis tegen Montagnards met 1-1 gelijkspeelde .
Ondanks het forse verlies tegen DSV is Toxandria nog niet gedegradeerd, al houdt er niemand meer rekening mee dat de oranjehemden na de zomer niet actief zullen zijn in de vijfde klasse. ‘Tox’ dankte het weekje respijt aan Jeroen Melis, die Heijen in blessuretijd voorbij De Zwaluw schoot: 1-2. “Ik vind het een gestolen overwinning”, erkende Heijen-trainer Peter ten Haaf. “De credits moeten naar De Zwaluw, dat fris speelde en de bereidheid had om elk duel te willen winnen. Toch complimenten naar mijn eigen ploeg dat we eindelijk een keer een wedstrijd onze kant op trekken, waar het niet verdiend was.” Sam Litjens dacht eerder De Zwaluw een puntje te hebben bezorgd na de vroege 0-1 van Jesse Keuninkx. “In de tweede helft hadden wij meer initiatief, speelden we dominanter en toonden we prima veldspel. Helaas werd het weer niet beloond”, baalde Michel van van de Venn van De Zwaluw, dat zich zal moeten opmaken voor nacompetitievoetbal om lijfsbehoud veilig te stellen.

Gelijkspel in Beugen
VIOS’38 heeft nog een kleine kans op de nacompetitie als het haar laatste twee competitieduels wint. De formatie van trainer Michel Janssen speelde zondag op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Stormvogels’28. Sjors Jansen en Lars Bindels maakten de treffers namens VIOS’38, dat negende staat met dertig punten, vijf punten achter nummer drie SV Oostrum, dat echter al 23 keer in actie kwam.

Uitslagen zondag 22 mei:
Constantia-Merselo 1-1
SV Milsbeek-Montagnards 1-1
SV Oostrum-EWC’46 1-3
Toxandria-DSV 0-5
VIOS’38-Stormvogels’28 2-2
De Zwaluw-Heijen 1-2

Stand vierde klasse G:
1. Constantia 22-47 (K)
2. Achates 22-40
3. SV Oostrum 23-35
4. DSV 22-34
5. SV Milsbeek 22-34
6. Heijen 22-33
7. Stormvogels’28 22-32
8. Montagnards 22-31
9. VIOS’38 22-30
10. Merselo 22-30
11. EWC’46 22-29
-----------------------------
12. De Zwaluw 23-13
================
13. Toxandria 22-7

Meer berichten