<p>Boekel Sport won eerder dit seizoen van Excellent.</p>

Boekel Sport won eerder dit seizoen van Excellent.

(Foto: John van Deursen)

3D: Zware opdracht Boekel Sport in Oploo, Handel hoopt op zege van aartsrivaal

  •   keer gelezen   Voetbal

Met nog twee speeldagen te gaan, is het ongekend spannend in de derde klasse D. Boekel Sport kan zondag de koppositie pakken, maar treft in Excellent een ploeg die momenteel uitstekend draait en zelf nog alles heeft om voor te spelen. Handel, dat op bezoek gaat bij hekkensluiter Germania, zal alvast hopen op winst van de aartsrivaal met het oog op plek vier.

Er zijn allerlei scenario’s denkbaar voor pinkstermaandag 6 juni, maar duidelijk is dat Boekel Sport alles in eigen hand heeft. De achterstand op Groesbeekse Boys (dat zondag vrij is) is twee punten en de Boekelnaren hebben één wedstrijd minder gespeeld. Om volgende week op eigen kracht kampioen te kunnen worden, zal dus gewonnen moeten worden op bezoek bij Excellent. En laat die club nu juist in vorm zijn. De formatie van coach John Janssen scoorde maar liefst negentien keer in de laatste vier wedstrijden en won drie van de laatste vier duels. Hierdoor hebben de oranjehemden één punt (en één wedstrijd) minder dan Handel, dat zondag al voor het laatst in actie komt. Uit tegen Germania. Plek vier geeft aan het einde van de rit recht op nacompetitievoetbal. Bij winst in Groesbeek en verlies van Excellent, is Handel daarvan al zeker.

Kan Hapse Boys het redden?
Hapse Boys krijgt thuis tegen SV United een laatste kans om op de laatste speeldag kans te hebben om zich te handhaven. De ploeg van trainer Wilfred Schoonderbeek zal dan wel zelf moeten winnen van de huidige nummer negen en hopen dat Vitesse’08 geen punt(en) pakt tegen Rood Wit. EGS’20 is inmiddels uitgespeeld, maar zal het seizoen goed willen afsluiten. De fusieclub maakt de reis naar middenmoter SV Ysselsteyn.

Programma zondag 29 mei:
Excellent-Boekel Sport
Germania-Handel
Hapse Boys-SV United
Melderslo-SV De Braak
Vitesse’08-Rood Wit
Ysselsteyn-EGS’20

Stand derde klasse D:
1. Groesbeekse Boys 23-54 (+43)
2. Boekel Sport 22-52 (+38)
3. Melderslo 22-47 (NC)
4. Handel 23-40 (+8)
5. Excellent 22-39 (+27)
6. EGS’20 22-35
7. SV Ysselsteyn 22-26
8. Rood Wit 22-24
9. SV United 22-23
10. Vitesse ‘08 22-22
---------------------------------
11. Hapse Boys 22-17
12. SV De Braak 22-15
===================
13. Germania 22-12

Meer berichten