<p>Eerder dit seizoen versloeg UDI&#39;19 op eigen veld Longa&#39;30 met 3-1.</p>

Eerder dit seizoen versloeg UDI'19 op eigen veld Longa'30 met 3-1.

(Foto: Longa'30)

UDI’19 kan zondag tegen Longa’30 al nacompetitieticket veiligstellen

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | Tijdens Hemelvaart werd een volledige speelronde afgewerkt in de Hoofdklasse B. UDI’19/CSU was vrij en kon rustig achterover leunen om te zien wat de concurrentie zou doen. Vanwege de uitslagen op de andere velden, weten de Udenaren dat ze komende zondag bij winst tegen Longa’30 een ticket voor de nacompetitie in bezit hebben.

Gevoelsmatig is UDI’19 al weken niet meer in actie gekomen. De laatste wedstrijd van de formatie van trainer Lodewijk de Kruif dateert van woensdag 18 mei (winst bij Nuenen). UDI kwam in de meimaand slechts drie keer binnen de lijnen. Geen ritme dus bij de Tricolores, die de mini-break echter hebben aangegrepen om alle geblesseerden (zo goed als) fit te krijgen voor de laatste twee competitieduels en, als alles dus meezit, de nacompetitiewedstrijden voor promotie naar de Derde Divisie.

Geen cadeautjes
Tegenstander Longa’30 zal geen cadeautjes geven, want de equipe uit Lichtenvoorde heeft zelf zorgen. De nummers dertien en veertien van de hoofdklasse B spelen immers nacompetitie (met eersteklassers) om degradatie te ontlopen. Longa’30, dat donderdag bij Meerssen (2-3) won, heeft nog een kleine kans om degradatie-playoffs te ontlopen. Bij winst zondag handhaaft UDI’19 zich op de derde plaats en weet het dat de huidige nummer vijf Juliana’31 - op maandag 6 juni te gast op sportpark Parkzicht - de Udense ploeg niet meer kan bijhalen: nacompetitievoetbal dus. Op de slotdag zal dan worden bepaald of UDI als derde of als vierde aan het toetje begint en dus mogelijk een moeilijkere of gemakkelijkere tegenstander treft in de eerste ronde.
Voor het zover is, zal er zondag eerst gewonnen moet worden in Lichtenvoorde. De aftrap op sportpark De Treffer is om 14.00 uur.

Stand Hoofdklasse B (aan kop):
1. Baronie 24-57 (K)
2. OJC Rosmalen 24-49 (NC)
3. UDI’19/CSU 24-43
4. Orion 24-41
5. Juliana’31 25-41

Meer berichten