Achates had niets te vertellen tegen SPV.
Achates had niets te vertellen tegen SPV. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

Hapse Boys door na penalty’s, Achates kansloos ten onder

Voetbal 1.172 keer gelezen

Hapse Boys heeft zich gekwalificeerd voor de finale van de nacompetitie om een plek in de derde klasse. De Hapsenaren zegevierden bij HBSV na penalty’s. Voor Achates is de promotiedroom voorbij. De Ottersummers gingen op eigen veld keihard onderuit tegen SPV: 1-5.

De einduitslag bij HBSV-Hapse Boys stond al na acht minuten op het bord. De thuisploeg kwam via een rollertje op voorsprong en Wouter Peters Weem maakte vlug 1-1. Toch duurde het 120 minuten voetbal plus een penaltyserie voordat de uiteindelijke beslissing viel. In het voordeel van Hapse Boys. Trainer Wilfred Schoonderbeek was blij met de winst. “Een terechte overwinning, want vanaf de 1-1 zijn wij de bovenliggende ploeg geweest. Alleen hadden we moeite met scoren. Deze pot hebben we op inzet en mentaliteit gewonnen.” In de finale wacht zondag RKHSV, op neutraal terrein. Die club komt uit Maastricht. Op vrijdag wordt bekend waar het duel zal plaatsvinden.

Achates hard onderuit
Achates had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van de nacompetitie, maar de Ottersummers speelden de nacompetitie zoals de reguliere competitie werd afgesloten: met verlies en zonder vertrouwen. Tegenstander SPV kwam kort na het half uur op een 0-2 voorsprong, waarna Achates nog wel wilde, maar niet echt meer kon. Pas bij 0-5 mocht Yannick Schouten nog een eretreffer noteren.