<p>Tiny, bedankt voor ruim veertig jaar fluiten!</p>

Tiny, bedankt voor ruim veertig jaar fluiten!

(Foto: Ten Haaf Fotografie)

Korfbalvereniging Quick-Up schreeuwt ‘Tiny Bedankt’, voor ruim 40 jaar fluitwerk op topniveau

  •   keer gelezen   Voetbal

SINT AGATHA | Tiny Jilisen floot zaterdagmorgen een wel heel bijzondere korfbalwedstrijd bij Quick-Up uit Sint Agatha. Voor de 81-jarige Cuijkenaar zou dit de laatste wedstrijd zijn, waarna hij het scheidsrechters fluitje aan de wilgen zou hangen. Een minuut voor het einde van de wedstrijd werd hij plotsklaps gewisseld. Onder luid applaus, terwijl omstanders in koor ‘Tiny Bedankt’ zongen, werd hij van het veld begeleid. Langs de lijn kreeg Tiny een bloemetje, aangeboden door Leonie Heijsterman namens Quick-Up, als bedankje voor ruim 40 jaar trouw wedstrijden fluiten.

“40 jaar, dat is een hele periode!” zegt Kyra Wolfraad – Kosman, secretaris bij Quick-Up. “En dan is hij niet alleen actief als scheidsrechter, maar hij regelt ook de materialen, houdt het veld in de gaten, en poetst elke week in de kleedkamers. En daar gaat ie ook nog gewoon mee door!”

Het is puur op advies van zijn fysio dat Tiny na al die jaren het fluiten gedag moet zeggen. En fluiten, dat kon Tiny als de beste. “Hij was een man van de regeltjes. Of hij nou scheidsrechters bij de F’jes, of de A’tjes was. Regels zijn regels. En ook altijd met de juiste gebaren.” Aan alles was te zien dat Tiny het scheidsrechtersvak verstond, en hoe. Maar bovenal straalde hij plezier uit: “Hij vond het vooral gewoon heel erg leuk!”

En Quick-Up is maar wat blij, én trots op deze onuitputtelijke vrijwilliger. Heel het veld was versierd met vrolijke borden voorzien van bedankende leuzen. Naast een bloemetje ontving de fluitveteraan onder andere een setje mooie kaarten en een prachtig bokaal. Als het aan Kyra ligt “zou iedere vereniging een Tiny moeten hebben!”

Meer berichten