<p>Sam Wassenberg neemt zaterdag 2 juli afscheid van UDI&#39;19 1.</p>

Sam Wassenberg neemt zaterdag 2 juli afscheid van UDI'19 1.

(Foto: Ad van de Graaf)

UDI’19-Willem II wordt afscheidswedstrijd ‘Spits van de Eeuw’ Sam Wassenberg

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | Op zaterdag 2 juli speelt UDI’19/CSU een oefenwedstrijd tegen Willem II. Het duel tussen de kersverse Derde Divisionist en de Tilburgse profclub is tevens de officiële afscheidswedstrijd van Sam Wassenberg, die bij het honderdjarig jubileum van UDI’19 werd uitgeroepen in het Elftal van de Eeuw. Door corona kon een afscheidswedstrijd niet eerder worden gespeeld.

De 35-jarige Wassenberg speelde 400 wedstrijden voor de Tricolores. Daarin maakte hij 198 doelpunten. Met UDI’19 werd hij kampioen en eenmaal ook topscorer van de Hoofdklasse. Zevenmaal mocht hij zich kronen tot clubtopscorer bij de Udenaren. Wassenberg maakte al op 17-jarige leeftijd zijn debuut bij UDI’19 1. “Er is volgens mij niemand die zoveel doelpunten heeft gemaakt voor UDI als ik. Het is fantastisch dat ik zolang op dit niveau heb mogen spelen en ben UDI erg dankbaar voor al die jaren”, aldus Wassenberg tegenover Kliksport in 2020, kort nadat hij zijn afscheid had aangekondigd. Behalve veertien seizoenen bij UDI’19 was Wassenberg ook een jaartje actief voor JVC Cuijk. Zijn wens is om nog een keer voor een volle Bultside te spelen. 

Online voorverkoop
Dat zal zaterdag 2 juli ongetwijfeld gebeuren, want er wordt veel publiek op Parkzicht verwacht voor het bezoek van Willem II. Tickets a 12,50 euro (tribune) en 5,00 euro (staanplaatsen) zijn HIER online te verkrijgen. Alleen als het duel niet in de voorverkoop uitverkocht is, zijn er op de dag zelf nog tickets verkrijgbaar bij de kassa. De aftrap is overigens om 14.30 uur.

Meer berichten