Danny van Raaij: 'Over een jaar weer fit'

  •   keer gelezen   Voetbal
CUIJK - Het gebeurde in een flits. JVC-verdediger Danny van Raaij liet een hoge bal lopen, draaide zich om en hoorde een knak. Van Raaij: "Je weet dat er iets mis is maar je hoopt op een kleine blessure." Helaas kwam er toch slecht nieuws uit de medische koker. Danny van Raaij heeft een kruisband finaal afgescheurd en komt voorlopig niet meer in actie.

[image=105103]

De 29-jarige 'karakterjongen' uit Vianen zat er even helemaal doorheen. Van Raaij: "Toen ik het nieuws net gehoord had lag ik wel even voor me uit te staren en kon iedereen voor mij de boom in. Na een dag of drie zette ik de knop om, ik moest weer vooruit. Als dit op mijn 32e was gebeurd dan was ik waarschijnlijk gestopt, nu ga ik vol revalideren." De linksbenige centrale verdediger is op 13 december geopereerd, er werd een pees uit een hamstring gehaald welke nu als kruisband moet dienen. Sinds een paar dagen is hij van die vervelende krukken verlost. "Ik ga nu elke week twee keer naar fysiotherapeut Sander van Dijk. We moeten keihard aan het werk. Voorlopig zal ik in mijn eentje aan mijn herstel moeten werken wat niet altijd makkelijk is. Het liefste zit je bij de jongens in de kleedkamer. Ook al ben je nog niet wedstrijdfit, het voelt dan toch alsof je erbij hoort. Dat scheelt een hoop voor je gevoel."

Volgend seizoen
Als de zomertrainingen beginnen hoopt Van Raaij weer wat mee te kunnen doen. Al is het aanvankelijk maar wat meedoen met de loopoefeningen. "Zo zal het beginnen. Voor ik echt weer honderd procent fit ben moet je een jaar uittrekken. Ik richt me dus ook op deze hersteltermijn. Volgend jaar in de winter moet ik er weer staan." Een blessure als deze komt altijd slecht uit maar nu was het nog eens extra zuur want Danny van Raaij was net lekker aan het voetballen. "Ik vormde een centrum met Rob Zegers. We noemden ons al gekscherend 'het blok'. Dat functioneerde prima. Ach ja, ik moet gewoon weer vooruit kijken. Ja, er is al een gesprek geweest met de nieuwe trainer Kraaij. Zijn opvattingen spreken we wel aan, hij is gedreven en dat ben ik ook. Ik denk dat JVC volgend jaar zeker nog sterker zal zijn."

Broertje weer fit
Gek genoeg is de broer van Danny, Robby, wel weer fit na eerder lange tijd uitgeschakeld te zijn geweest. Gekscherend: "Ja, ik had liever gehad dat hij dit nu ook weer had gekregen. Het is niet anders. Robby is weer zo goed als inzetbaar, speelde al weer mee. Ik denk dat JVC dit jaar nog wel wat puntjes moet halen, zeker tegen de ondersten moet dat mogelijk zijn. Als we dan in de middenmoot eindigen is dat niet slecht lijkt me. Zelf ben ik nu natuurlijk minder op de club maar ik blijf het natuurlijk wel zo goed als mogelijk volgen."(WR)


Meer berichten