Roel van der Heijden: 'Winterstop erg lang'

  •   keer gelezen   Voetbal
VINKEL – Het miezerige regentje provoceert niet echt een Kerstsfeer aan de Vinkelsestraat in Vinkel als Kliksport daar arriveert. Wellicht de kerstboom die duidelijk zichtbaar vanuit de bungalow het naderende feest lijkt aan te kondigen. Op loopafstand van het voetbalveld van EVVC woont Roel van der Heijden, Regio Topscorer, die samen vader Peter een bouwbedrijf runt.

Door: Peter Kuijpers

[image=198667]

In de riante keuken is het goed toeven. De koffie is Brabants, de cake is van eigen makelij en de gezelligheid kun je aanraken. Het gezin Van der Heijden kreeg een nieuwe samenstelling. De moeder van Roel van der Heijden overleed veel te vroeg tien jaar geleden onverwachts op eerste kerstdag. Roel van der Heijden: "We hebben het leuk samen, maar je kunt wel snappen met wat voor gevoel wij de Kerst ervaren. Ik ga lekker een weekje weg met mijn vriendin naar een vakantiepark." Vader Peter is inmiddels hertrouwd en om die reden kreeg Roel van der Heijden er ‘gratis’ stiefbroer Mark bij. Mark van der Ven speelt eveneens in de selectie van EVVC, maar herstelt momenteel van een voorste kruisbandoperatie. "Dat gaat goed met Mark. Hij traint lekker en zijn genezing verloopt ook goed."

[image=200073]

Gaat fantastisch
Het gaat de aanvaller en aanvoerder van EVVC Vinkel voor de wind. Scoort bij de vleet en staat met zijn team samen met FC Schadewijk afgescheiden bovenaan in de vierde klasse-H. Roel van der Heijden: "Het gaat fantastisch dit seizoen. De nieuwe trainer Johan van Nielen bevalt goed. We spelen nu erg aanvallend dat ligt met wel. De winterstop komt Vinkel denk ik ongelegen. We draaien lekker en dan wordt dat een paar maanden onderbroken. We spelen wel vriendschappelijk, maar of dat zaligmakend is betwijfel ik." Vinkel is een van de kandidaten om te promoveren naar de derde klasse. "We hebben een jonge ploeg met voldoende talenten. Als dit stel bijeen blijft, kunnen we zeker mee en misschien nog wel meer dan dat."

[image=200072]

Winterslaap
John van Nielen is voor Vinkel een juiste opvolger van Willem van den Burgt die naar Vorstenbosch vertrok. "John van Nielen doet het goed bij ons. Hij ligt goed in de groep en heeft goede oefenstof. Van Nielen streeft naar aanvallend voetbal en dat is in mijn straatje. Onder Willem (Willem van den Burgt red PK) hebben we ook goed gepresteerd. We zijn kampioen geworden onder zijn bewind en op een haar na gepromoveerd naar de derde klasse. Van Nielen heeft weer wat andere inzichten. Hij is meer ervaren en wil graag aanvallend spelen. We spelen altijd op lijn achterin, maar dat verklaart ook dat we nog nooit de nul hebben gehouden. We zijn in vergelijking met een stadse ploeg, bijvoorbeeld uit Oss, veel meer een dorpse club. Ik bedoel hechter, dat is ook onze kracht. Jammer dat we tegen Berghem Sport voor de beker verloren. Dat lag deels aan onszelf, maar Berghem had niet te klagen dat we na 0-3 alsnog terug kwamen. Die spelen nu tegen DESO. Misschien voor ons een stapje te hoog, maar had me graag daar eens mee gemeten." EVVC gaat met de vierde klasse met winterslaap. Ruim twee maanden is het wachten op de eerste competitiewedstrijd uit naar Boskant op 4 maart.
Meer berichten