5G: alleen winst geldt voor De Zwaluw en GVV'57

  •   keer gelezen   Voetbal
OEFFELT/GRAVE - Waar alle ploegen in de vijfde klasse G nog een weekje mogen genieten van de (winter)rust wacht De Zwaluw deze zondag nog de eerder afgelaste thuiswedstrijd tegen GVV'57. Voor beide ploegen is de ontmoeting op sportpark Hogehoek cruciaal in de strijd tegen degradatie.

[image=156749]

Door de opmars van VV Heijen in de laatste weken van 2011, plus het eigen verlies bij Stormvogels'28 en de verrassende uitoverwinning van Toxandria bij Gassel net voor de winterstop, staat De Zwaluw weeks voor de reguliere seizoenshervatting op de tiende plaats in 5G, een positie die aan het einde van de rit deelname aan de nacompetitie betekent...
Een overwinning tegen 'Grave' en de wereld lacht de mannen van scheidend trainer John Boeijen ineens weer toe. De achterstand op nummer zeven Toxandria bedraagt immers slechts drie punten. Bovendien schudt de Oeffeltse club de grootste kanshebbers voor degradatie - HRC'27 (8 uit 13) en GVV'57 (4 uit 12) - bij winst eigenlijk definitief van zich af. Verlies en De Zwaluw weet dat het na de komende weken vooral over zijn schouders moet blijven kijken... De laatste zege dateert alweer van november 2011.

Wonder
Waar in Oeffelt vrijwel niemand rekening houdt met rechtstreekse degradatie, lijkt alleen een wonder GVV'57 nog te kunnen behouden voor de vijfde klasse. In twaalf wedstrijden boekten de Gravenaren slechts vier punten. Eén van die puntjes werd begin december behaald tegen nummer drie Constantia. Door een doelpunt van Hassan Hoesseini werd het op De Bikkelkamp verrassend 1-1.
GVV kan zich zondag eigenlijk geen nederlaag permitteren. Bij verlies in Oeffelt wordt het gat met de 'veilige' posities meer dan tien punten. Afgaande op de vorm van de Graafse formatie gedurende de eerste seizoenshelft lijkt die opgave sowieso een onmogelijke. Maar wie weet wat een driepunter in Oeffelt los kan maken bij de ploeg van trainer Thijs Kieft, die na dit seizoen aan de slag gaat in Zutphen. Op de eerste reguliere speelronde na de winterstop (4 maart 2012) gaat GVV op bezoek bij nummer elf HRC'27.
Meer berichten