Constantia en VCA: niets te verliezen

  •   keer gelezen   Voetbal
WANROIJ/SINT AGATHA - Terwijl de standaardteams in het Land van Cuijk en Maasduinen van een (welverdiende) vrije zondag genieten, strijden twee clubs uit de vijfde klasse G - Constantia en VCA - in de derde ronde van de KNVB-districtbeker tegen een ploeg uit 2H: respectievelijk Heeswijk en Volharding. Elders spelen Heijen en Stormvogels'28 het restant van hun eerder gestaakte wedstrijd in 5G.

[image=194274]

Constantia - Heeswijk
Het spreekt voor zich dat Constantia op eigen veld helemaal niets te verliezen heeft. Heeswijk is leider in 2H en verloor deze jaargang nog maar één keer. Bovendien is Heeswijk de op één na meest scorende ploeg in de tweede klasse en incasseerde het pas zes tegentreffers.
Constantia zal in die zin dus weinig illussies koesteren, al verraste het in de vorige ronde vierdeklasser Olympia'18 en weet het dit seizoen regelmatig tot scoren te komen. De geelgroene formatie van trainer Jan Schaap wist al 27 keer het net te vinden en won afgelopen zondag met 7-2 tegen Gassel. Constantia staat vierde in 5G, maar de achterstand op Excellent en Stormvogels'28 is na elf speeldagen al veel te groot. Plek drie of een periodetitel is dan ook het streven in Wanroij. De winnaar van Constantia - Heeswijk treft in de volgende ronde de winnaar van Rhode - DVG.

[image=194278]

VCA - Volharding
Een ander '5G tegen 2H-affiche' staat zondag op het programma in Sint Agatha. Tegen de contouren van het nieuwe sportcomplex van VCA neemt de ploeg van trainer Sjaak Erps het op tegen een wisselvallig Volharding. 'Beek begon sterk aan het lopende seizoen met vier overwinningen in vijf duels (en een dubbelteller tegen aartsrivaal SSS'18), maar de laatste weken heeft de prestatiecurve van de mannen van Henk Evers meer weg van een achtbaan: één overwinning, één gelijkspel en drie verliespartijen. Afgelopen zondag werd dik verloren bij Venlosche Boys. In de vorige ronde was Volharding te sterk voor een andere ploeg uit 5G: Stormvogels'28.
Diezelfde wisselvalligheid is kenmerkend voor het seizoen van VCA. Met een 3-0 overwinning tegen GVV'57 werd afgelopen zondag een negatieve reeks van twee nederlagen doorbroken. Die volgde weer op een 'winning streak' van drie duels, terwijl Sint Aagte na vijf speelrondes nog zonder zege was. VCA versloeg in de tweede ronde zesdeklasser SIOL. De winnaar van VCA - Volharding mag het opnemen tegen het Osse Ruwaard.

[image=189774]

Heijen - Stormvogels'28 (competitie)
In Heijen wordt zondag het restant (32 minuten) van de wedstrijd Heijen - Stormvogels'28 afgewerkt. De stand staat 1-1 en de gasten - koploper in 5G - gaan het restant in met tien man na een rode kaart in het 'vorige' duel.
Stormvogels is alweer twee wedstrijden op rij zonder overwinning; Heijen tankte afgelopen zondag vertrouwen door de derby tegen HRC'27 met 4-1 te winnen.
Meer berichten