JVC Cuijk reist af naar bekend terrein

  •   keer gelezen   Voetbal
CUIJK - De Topklasse is voor JVC Cuijk nog steeds een spannend verhaal met allemaal tegenstanders die relatief onbekend zijn. Een uitzondering daarop is het duel van komende zondag met EVV uit Echt want met de Limburgers vochten de Cuijkenaren in het recente verleden al menig veldslag uit.

En niet altijd met veel succes want EVV won vaker van JVC Cuijk dan andersom. Al moet er wel worden bijgezegd dat vorig jaar de Cuijkenaren twee keer aan het langste eind trokken. In Echt won JVC door een openingstreffer van Robby van Raaij en een late eigen goal van Jorrit Ritzen met 0-2 terwijl de return op de Groenendijkse Kampen eindigde in 2-1 voor de gastheren. Roel Schirra tekende op slag van rust de 0-1 aan maar Wesley Meeuwsen en Dennis Schouten bezorgden JVC alsnog de volle winst. Beide teams doen het dit jaar verdienstelijk. JVC Cuijk is zelfs nog ongeslagen en doet 'gewoon' in de top mee van de ranglijst. EVV is een middenmoter tegenwoordig en dat mag ook als vrij aardig worden bestempeld. Wie het spelersmateriaal van de Echtenaren bekijkt kan echter ook concluderen dat dit niet vrij onlogisch is. Kevin van Dessel, Roel Schirra, Tom Timmermans, Joep op den Kamp, Jeroen Evelein, Steven Barten: zomaar een greep uit de selectie die in geen enkele andere op het hoogste amateurniveau zou misstaan. Trainer Jan Lauers kan er zijn voordeel mee doen.

[image=152435]

Beker niet belangrijk voor JVC
Voor JVC Cuijk wordt het wederom een duel waarin men kan laten zien echt bij de bovenste ploegen te horen. In dat geval moet er worden gewonnen bij EVV in Echt. De Cuijkenaren speelden met een veredeld B-team tegen HVCH voor de districtsbeker wat heel dicht bij de winst pas. De ploeg uit Heesch scoorde twee maal door twee foutjes van JVC-doelman Remmen maar moest toch toezien dat JVC terugkwam: 2-2. Niet geheel toevallig op het moment dat er nog wat extra reguliere titularissen in het veld waren gekomen. Het was sneu voor HVCH dat uiteindelijk de minst geinteresseerde partij, JVC Cuijk, na strafschoppen met de winst aan de haal ging. Zondag gaat het weer om het 'echie' voor de formatie van trainer Jan van Deinsen. En uiteraard wil men de ongeslagen status zo lang mogelijk vasthouden. Goed nieuws is dat vleugelflitser Achmed El Alachi weer fit lijkt te zijn.

Programma Topklasse
EVV - JVC Cuijk
HBS - De Treffers
FC Hilversum - FC Lienden
Haaglandia - Hollandia
VVSB - AFC
Argon - WKE
UNA - Quick '20
Achilles'29 - HSC'21

Meer berichten