Sterk JVC spaart eredivisionist Heracles

  •   keer gelezen   Voetbal
CUIJK - JVC Cuijk heeft verzuimd te stunten tegen eredivisieclub Heracles Almelo. In de tweede ronde van de KNVB Beker kreeg de Cuijkse topklasser op eigen veld na rust enkele opgelegde mogelijkheden om in ieder geval een verlenging uit het vuur te slepen. Dankzij een vroege goal van Glynor Plet werd het uiteindelijk 0-1 voor Heracles.

[image=191591]

Aanvankelijk leek Heracles een gemakkelijke avond te gaan beleven op het met 1.800 toeschouwers rijk gevulde sportpark De Groenendijkse Kampen. Na twee minuten kreeg JVC'er Randy Hofmeijer (redding Remko Pasveer) de eerste schietkans, maar na de 0-1 van Plet - die na 13 minuten spelen optimaal profiteerde van een foutje van doelman Bart Tinus - namen de gasten de regie over. Plet verzuimde echter het duel voortijdig te beslissen en ook Lerin Duarte liet een kans op 0-2 onbenut.

[image=191592]

Sterker
Na rust gooide JVC alle schroom van zich af en dit resulteerde in een zeer aantrekkelijke wedstrijd, met enkele individuele hoogstandjes en mogelijkheden voor JVC. Het was eerst Hofmeijer die met een snoeiharde vrije trap de handschoenen van Pasveer testte. Daarna was het de beurt aan Wesley Meeuwsen, die naast mikte. Typerend voor het sterke spel van JVC was dat Heracles meermaals aan de noodrem moest trekken om de snelle voorwaartsen (vooral Abdes Assouiki en Achmed El Allachi vormden een plaag voor de Almelose defensie) van de thuisploeg af te stoppen. Maar liefst zeven keer trok scheidsrechter Janssen uit Meijel geel, waarvan vijfmaal voor Heracles.

[image=191593]

Een kwartier voor tijd had JVC op 1-1 moeten komen. Pasveer kon een schot van El Allachi niet onder controle krijgen, waarop Erwin Koen in de rebound de bal voor het intikken had. Diens inzet was echter dermate zwak dat Pasveer alsnog een handje tegen de bal kon krijgen. Deze kans vormde het startschot voor een heus slofoffensief, maar alleen invaller Marcio Junqueira (over) kreeg nog een mogelijkheid om een verlenging te realiseren. In de counter bleef Heracles loeren op de 0-2, maar verder dan een zwakke inzet van Plet en een mislukt puntertje van Duarte kwam de eredivisionist niet. In de laatste minuut werd JVC-trainer Jan van Deinsen door scheidsrechter Janssen, op advies van zijn assistent, nog naar de tribunes verwezen voor opmerkingen richting de assistent-scheidsrechter.

[image=191594]

Ondanks het verlies kan JVC, dat na afloop onder applaus van het publiek het veld verliet, terugzien op een goede wedstrijd die vertrouwen geeft voor de ontmoeting met WKE van komende zondag. De ploeg uit Emmen is dan te gast in Cuijk.

[image=191655]

Opstelling JVC Cuijk: Bart Tinus, Danny van Raay, Matthias van Zanten, Rob Zegers, Colin van Mourik, Randy Hofmeijer, Dennis Schouten, Abdes Assouiki, Wesley Meeuwsen (72.Marcio Junqueira), Achmed El Allachi en Erwin Koen (86.Ferdi Akankan).
Meer berichten