JVC en Hollandia besluiten zonder goals

  •   keer gelezen   Voetbal
CUIJK - JVC Cuijk kreeg bezoek van Hollandia uit Hoorn dat al tien punten uit vier wedstrijden had. Beide teams maakten er geen goede maar wel boeiende wedstrijd van. De gasten kregen meer goede kansen maar uiteindelijk was het min of meer terecht dat het gelijk bleef.

Door: Willy Rooyakkers


[image=190302]

Soms zijn 0-0 wedstrijden niet eens enerverend of goed om toch boeiend te kunnen zijn. Dit was zondagmiddag het geval op de Groenendijkse Kampen in Cuijk. Beide teams werkten keihard, streden voor elk duel maar wisten niet te scoren. De eerste kans was voor Achmed El Allachi namens JVC maar daarna duurde het lang voor er gevaar kon worden gesticht. Dit gold voor beide doelen. Gadeslagen door hooguit een paar honderd toeschouwers, waaronder Hans Kraaij jr, hield men elkaar met veel strijd aardig in evenwicht. Zowel JVC als Hollandia bediende zich van een 4-3-3 systeem waardoor er over heel het veld paartjes rondliepen. JVC moest het overigens nog steeds doen zonder de geblesseerden Robby van Raaij, Luuk Schoofs, Paul Kooiker en Rik van Griensven. Naarmate de eerste helft vorderde werden de bezoekers sterker. Vooral spits Kalvin Robert en ook aanvankelijk Imro de Waard toonden zich dreigend. Robert was zelfs redelijk dicht bij een doelpunt. JVC kreeg een kansje toen Allachi hard voorzette en Assaouiki te verrast was om binnen te tikken. Erwin Koen toonde zich in een bepaalde situatie te zelfzuchtig door van grote afstand te gaan schieten terwijl hij met een simpel balletje in de loop Wesley Meeuwsen alleen door had kunnen steken. Een belangrijke en slechte keuze van Koen op dat moment.

Boeiende krachtmeting

Vlak voor rust een opmerkelijk moment toen Hollandia-aanvoerder Cees Duijn gevaarlijk opstoomde en leek te gaan scoren maar toen ineens aan zijn hamstring voelde. Einde oefening dus voor de linksback. Pech dus voor de bezoekers maar ook na de pauze hielden beide teams elkaar in evenwicht. Een boeiende krachtmeting volgde met kansen en kansjes over en weer. De beste waren voor Hollandia dat iets meer recht op de zege had dan de gastheren. Vooral aanvaller Erik Homan was in deze fase goed bezig terwijl vanuit het middenveld Hassan Aanzi ook aardig wat stuwingswerkzaamheden verrichte. Over en weer vielen er ook een paar forse overtredingen te noteren. Onder aanvoering van de beste spelers Randy Hofmeijer en Rob Zegers knokte JVC zich goed terug in de wedstrijd en ontstonden er ook kansen voor de Cuijkenaren. De beste was voor Wesley Meeuwsen maar hij kon deze situatie, een scrimmage, niet doeltreffend afsluiten. Uiteindelijk vielen er dus geen goals maar konden toch beide trainers enigszins tevreden zijn.

JVC CUIJK: Tinus, Van Mourik, Zegers, D. van Raaij, Van Zanten, Hofmeijer, Schouten (65. Paymans), Assaouiki, El Allachi, Meeuwsen (88. Canzislar), Koen (58. Junquiera)

Uitslagen Topklasse

HBS - UNA/Brinvast 1 - 2
FC Hilversum - VVSB 2 - 1
Quick '20 - WKE 3 - 1
FC Lienden - Achilles '29 0 - 1
EVV - Haaglandia 3 - 2
De Treffers - Argon 1 - 0
AFC - HSC '21 1 - 2
JVC Cuijk - Hollandia 0 - 0

[image=190382]
Meer berichten