Zwakke 2e helft JVC blijft zonder gevolgen

  •   keer gelezen   Voetbal
CUIJK - JVC Cuijk is het seizoen weer uitstekend gestart. Woensdagavond wonnen de Cuijkenaren met 2-1 van Quick'20 waardoor men na drie speeldagen de gedeelde eerste plaats inneemt in de Topklasse Zondag. Toch zal het vertoonde spel na de pauze trainer Jan van Deinsen best zorgen baren.

Door: Willy Rooyakkers

[image=189593]

Met Quick'20 kreeg JVC Cuijk een piepjong elftal tegenover zich. Trainer Wiljan Mossing Holsteyn stuurde een team met een gemiddelde leeftijd van 20.5 jaar het veld in. Zijn collega Jan van Deinsen kon niet beschikken over de geblesseerden Robby van Raaij en Luuk Schoofs maar Wesley Meeuwsen was wel weer fit genoeg om reserve te zitten. In het eerste half uur van het duel imponeerde JVC Cuijk behoorlijk. Er werd goed en verzorgd gevoetbald met veel positiewisselingen in elke linie. Ook bediende men zich zeer vaak van de wisselpass en lange crossballen die door diverse spelers werden verstuurd. Opvallend was de sterke rol van Rob Zegers die van achteruit op een goede manier de opbouw verzorgde. JVC liet in deze fase zien bij de betere ploegen in de Topklasse te behoren en zich behoorlijk te hebben verbeterd in vergelijking met vorig seizoen. Niet in de laatste plaats kwam dit ook door het sterke optreden van Erwin Koen die een uiterst gedreven indruk maakte.

Druk naar voren
Na elf minuten was het al raak toen Randy Hofmeijer een vrije trap eigenlijk iets te laag aansneed maar toch door een licht door zijn knieën zakkende Erwin Koen op uiterst fraaie wijze in de verre bovenhoek werd gekopt: 1-0. Knappe goal. JVC Cuijk leek vervolgens door te stomen want Quick'20 kon voorin geen vuist maken en riep het onheil daarmee over zich af. Ondermeer Achmed El Allachi liet echter een grote kans liggen waardoor de gasten met een minimale achterstand de rust haalden. Aanvankelijk leek er na de hervatting weinig aan de hand voor de thuisploeg maar het viel wel op dat er veel te weinig druk naar voren werd gezet. De ploeg zakte vaak te ver in. Na een kwartier leek toch de beslissing te vallen toen Hofmeijer met een crossbal naar de linkerkant Koen aan het werk zette die vervolgens met een afgemeten voorzet ervoor zorgde dat Dennis Schouten bij de tweede paal op vakkundige wijze de 2-0 kon binnen volleren.

[image=189592]

Onderkant lat
Of het met de wisselen van de goed spelende Rob Zegers te maken had is moeilijk te zeggen maar feit is wel dat JVC daarna afzakte naar een bedenkelijk niveau. En toen Teglat Gouriye op aangeven van Leon Lammers de 2-1 maakte kroop er zelfs angst in het team en liep men nog verder achteruit. En dat terwijl dit helemaal niet nodig was. Met Gouriye hebben de Tukkers overigens wel een fraaie technische speler in huis. Uitstekende voetballer, Gouriye, die mede wist te scoren dankzij JVC-keeper Bart Tinus. De normaal zo betrouwbare goalie zag er namelijk niet goed uit op de ogenschijnlijk houdbare inzet. In de slotfase kroop het alsmaar zwakker spelende JVC door het oog van de bekende naald toen de bezoekers de onderkant van de lat teisterden. Verder onheil bleef de gastheren echter bespaard waardoor men kan spreken van een sensationeel goede seizoensstart. Trainer Van Deinsen zal echter vooral denken aan die onbegrijpelijk slechte tweede helft. Tegen een sterkere tegenstander zal dit namelijk niet zonder gevolgen blijven.

JVC Cuijk: Tinus, Van Mourik, D. van Raaij, Van Zanten, Paymans, Zegers (60. Meeuwsen), Hofmeijer, Assaouiki, El Allachi, Schouten, Koen (78. Junquiera)

Uitslagen midweek 31-8:
FC Hilversum - Haaglandia 1-4
JVC Cuijk - Quick '21 2-1
EVV - Achilles '30 1-3
Lienden - WKE 1-0
De Treffers - HSC '22 3-3
AFC - Hollandia 1-2
HBS - Argon 9-1
VVSB - UNA/Brinvast 1-1

[image=189595]
Meer berichten