Gemert en JVC zorgen voor mooi affiche

  •   keer gelezen   Voetbal
GEMERT / CUIJK - Dé voetbalkraker van komend weekend in deze regio is Gemert - JVC Cuijk. De in zwaar weer verkerende regerende kampioen Gemert neemt het op tegen de ploeg die momenteel in een bloedvorm steekt: JVC Cuijk. Er is beide clubs veel aan gelegen om zondag op Sportpark Molenbroek de volle winst te pakken.

Over Gemert is de laatste weken al veel gezegd betreffende blessures en aanwinsten voor posities die al goed bezet waren of die nog niet helemaal fit zijn geweest. Trainer Bert Ruijsch: "Laten we daar maar over ophouden!". Afgelopen zaterdag gingen de Molenbroekers in de beker zelfs voor gaas bij Blauw Geel. Ruijsch: "In de eerste helft kon je toch goed zien dat wij een klasse hoger speelden maar uiteindelijk verloren we toch enigszins geflatteerd. Dat was niet goed voor ons vertrouwen natuurlijk, laat dat duidelijk zijn. We moeten zorgen dat we snel weer de wind gaan meekrijgen." Zondag tegen JVC Cuijk zullen Erik van Dijk (hamstring), Jan Willem van de Putten, Björn Becker en Admir Haznadar waarschijnlijk nog ontbreken. Haznadar is wel weer terug vanuit Bosnië, waar hij vanwege familieomstandigheden vertoefde, maar lijkt nog niet helemaal wedstrijdfit. De kans lijkt aannemelijk dat Ruijsch weer gaat kiezen voor Van der Reijken en Janssen in een 2-spitsen systeem. Ronald van Herpen zal er misschien achter spelen of toch weer aan de rechterkant. Ruijsch: "Tegen AFC speelden we met Ronald als 'tien' en Van Lankveld en Leijten als lopers aan de zijkanten. We moeten kijken wat we gaan doen. JVC is de ploeg in vorm dus makkelijk zal het niet zijn."

Ziekenboeg in Cuijk bijna leeg
Bij clubs waar de resultaten goed zijn stroomt vaak ook de afdeling met gemankeerden snel leeg. In Cuijk is dat nu niet anders want eigenlijk is op het moment iedereen inzetbaar. Robby van Raaij viel tegen FC Lienden nog wel uit na een tik op zijn kuit maar inmiddels trainde de mannetjesputter uit Vianen dinsdagavond alweer mee. Daniël Voigt is ondertussen ook weer inzetbaar en Rik van Griensven heeft zijn griep achter zich gelaten. Ook Nick Paymans lijkt weer definitief op de weg terug. Trainer Jan van Deinsen mag dus keuzes gaan maken maar heeft weinig aanleiding om veel aan zijn elftal te sleutelen. Uit de laatste vijf wedstrijden peurde men namelijk liefst dertien punten. Afgelopen zondag haalde men met een versterkt tweede team een simpele 1-3 bekerwinst weg in Ottersum bij Achates. Indien de Cuijkenaren zondag ook nog in Gemert weten te winnen dan doet men gewoon mee om de topposities. Een mooi affiche is het in ieder geval wel.

Programma Topklasse:
-FC Oss - Dijkse Boys
-Argon - FC Hilversum
-Hollandia - De Treffers
-VVSB - AFC
-Achilles'29 - Quick '20
-Gemert - JVC Cuijk
-FC Lienden - Baronie
-EVV - Haaglandia

[image=152805]
Meer berichten