JVC Cuijk legt Gemert op pijnbank

  •   keer gelezen   Voetbal
CUIJK - Een getergd JVC Cuijk trakteerde koploper Gemert zondagmiddag op een vernedering van jewelste: 6-1. Op de zege viel niets af te dingen hoewel de hoogte wat geflatteerd was. Namens de gastheren scoorden Paymans (2), Akankan, El Allachi, Meeuwsen en Schouten. Van Herpen redde de eer voor Gemert dat Bart van Berlo een rode kaart zag krijgen.

[image=120717]
Foto's Robert Janzen

Een mooie opsteker dus voor JVC en vooral trainer Willie Willems die de problemen alsmaar groter zag worden. De oefenmeester kon geen beroep doen op de geschorsten Van Zanten en Van Griensven waardoor Danny van Raaij weer eens centraal stond opgesteld en David Ririhena linksback werd. Zijn collega Bert Ruijsch zag Pim van Zutven geblesseerd afhaken waardoor Bart van Berlo van het middenveld naar rechtsback verhuisde. Ook Bas van de Berk was niet inzetbaar.

[image=120716]

Dominerend JVC

Waar het aan lag was moeilijk te zeggen maar feit was dat JVC meteen al domineerde. Gemert stelde er weinig tegenover en moest toezien dat de Cuijkenaren dreigend waren. Opvallend was dat Van de Heijden vanaf rechts speelde en El Allachi linksbuiten was. Al snel viel de openingstreffer toen de Molenbroekers aan de linkerkant de bal verloren en via de kluts Dennis Schouten vanaf achttien meter uiterst fraai kon uithalen: 1-0. Een technisch perfect gedrukt schot. Ook opvallend was dat de gasten op het middenveld geen man meer konden scheppen en dat JVC vaak met snelle combinaties de baas was. Toch was Bas van der Reijken na een voorzet van rechts gevaarlijk, hij kopte waar hij de bal had moeten aannemen, en leek Jorzolino Falkenstein op weg naar de gelijkmaker maar kwam hij net verkeerd uit met zijn passen.

Mokerslag

De goal viel echter, niet onlogisch, op slag van rust aan de andere kant. Na een aangesneden vrije trap van Ririhena was het Nick Paymans die ongehinderd kon binnenkoppen: 2-0.
Een mokerslag voor Gemert wat toch nog in de tweede helft aanzette voor een offensief. Binnen een minuut was de laatste hoop echter weg toen een schot van invaller Wesley Meeuwsen volgens scheidsrechter Mulder door Bart van Berlo met de hand van de lijn werd gekeerd. Het gevolg was een strafschop die tot overmaat van ramp door Ferdy Akankan pas in tweede instantie werd benut: 3-0. Van Berlo kreeg ook nog eens rood en voor Akankan betekende het zijn 100e treffer. Een mooie mijlpaal voor de inmiddels 37-jarige routinier.
De wedstrijd was nu gelopen omdat Van Berlo ook nog eens rood kreeg. Gemert kwam via een knappe goal van Van Herpen nog wel terug tot 3-1 maar het bekeken spelende JVC gaf dit natuurlijk niet meer weg tegen een man minder.

Vijf minuten voor tijd zag scheidsrechter Mulder in een hele lichte overtreding op El Allachi weer een strafschop waardoor Meeuwsen vanaf de stip 4-1 maakte. In de slotseconden gooiden El Allachi en Paymans nog meer zout in de inmiddels gapende Gemertse wond: 6-1.
Een fraaie zege voor JVC dat daarmee laat zien samen met trainer Willie Willems nog steeds te geloven in het bereiken van de topklasse. Gemert blijft koploper omdat ook Baronie verrassend met 0-1 van UNA verloor maar zal zich volgende week tegen Dijkse Boys moeten herstellen om de kampioensaspiraties te kunnen blijven waarmaken.

[image=120715]

JVC CUIJK: Van de Cammen, Paymans, Voigt, D. van Raaij, Ririhena, Hofmeijer (75. Van Mourik), Zegers, Schouten, El Allachi, Akankan (80. Henriques), Van de Heijden (46. Meeuwsen)
GEMERT: Van Ommeren, Van Berlo, M. van Dijk, Hazenveld, JW van de Putten, Van Lankveld (70. Leijten), Gadzo, E. van Dijk, Van Herpen, Van der Reijken (86. Vogels), Falkenstein

9. Schouten 1-0, 44. Paymans 2-0; 46. Akankan 3-0, 64. Van Herpen 3-1, 85. Meeuwsen (pen.) 4-1, 88. El Allachi 5-1, 90. Paymans 6-1
46. Rode kaart Van Berlo (Gemert)
Toeschouwers: 1.000

Baronie - UNA 0-1 rest werd afgelast
[image=120718]
Meer berichten