Bouwlocatie van De Sterreschans in Molenhoek. (archieffoto: Ingrid Driessen)
Bouwlocatie van De Sterreschans in Molenhoek. (archieffoto: Ingrid Driessen)

Bouw van 24 rijwoningen op De Sterreschans in Molenhoek

  •   keer gelezen   Wonen

MOLENHOEK | De gemeente Mook en Middelaar en Adrie Spanjaards van Spagro BV hebben een overeenkomst getekend over de tweede fase van het bouwplan De Sterreschans in Molenhoek. Op de locatie tussen de Rijksweg en de Stiftstraat komen 24 rijwoningen.

Adrie Spanjaards BV heeft in samenwerking met gemeente Mook en Middelaar een nieuw bouwplan gemaakt voor het terrein achter de twee appartementengebouwen aan de Rijksweg die nu in aanbouw zijn. Aan de Sterreschans komen 24 rijwoningen in de koopsector. De ontwikkelaar biedt de optie aan om de woningen energieneutraal te laten bouwen. Een aantal kopers heeft reeds gebruik gemaakt van deze optie. De bouwaanvraag voor de rijwoningen is ingediend. De start van de bouw is voorzien in de eerste helft van 2017. Wethouder Geertjan Wienhoven van Ruimtelijke Ordening is zeer te spreken over het nieuwe bouwplan: "Het plan op het voormalige kassenterrein heeft een lange geschiedenis. Toen in 2008 de crisis begon is er een pas op de plaats gemaakt. In de afgelopen maanden is er flink gesleuteld aan het plan om het aan te passen aan de huidige woonwensen: duurzame en betaalbare woningen. Ook dit plan draagt bij aan de versterking van onze gemeente als aantrekkelijke woongemeente in een fantastische en groene omgeving."

Bereikbaarheid
Adrie Spanjaards wijst op de uitstekende bereikbaarheid van de bouwlocatie: "Vlak bij de A73, aan de toekomstige snelfietsroute van Cuijk naar Nijmegen en nabij het station. Daar stopt elk kwartier een trein, die je binnen 7 minuten naar de campus van de Radboud Universiteit en binnen 10 minuten naar de binnenstad van Nijmegen brengt. Ook ligt het winkelcentrum op loopafstand."
Wethouder Wienhoven en Adrie Spanjaards hebben er alle vertrouwen in dat de verkoop van de tweede fase van het bouwplan De Sterreschans voorspoedig verloopt. Begin 2017 worden de appartementen uit de eerste fase van het bouwplan opgeleverd. Deze worden verhuurd in diverse prijsklassen.

Meer berichten