De WOZ-waarden in Sint Anthonis zijn voortaan online beschikbaar.
De WOZ-waarden in Sint Anthonis zijn voortaan online beschikbaar.

WOZ-waarden Sint Anthonis online beschikbaar

  •   keer gelezen   Wonen

SINT ANTHONIS | Sint Anthonis is als eerste gemeente in het Land van Cuijk aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ (LV-WOZ). Dit is een centrale databank waarin de WOZ-waarde van alle woningen in Nederland wordt bijgehouden. Via de website www.wozwaardeloket.nl kan nu de WOZ-waarde van een woning in Sint Anthonis worden opgevraagd.

De waardering van woningen, de zogenaamde WOZ-waarde, is sinds eind vorig jaar voor iedereen openbaar. Voorheen konden bewoners alleen een taxatieverslag inzien met daarin de WOZ-waarde van de eigen woning en de woningen waarmee die van hun is vergeleken om de waarde te bepalen. Het was dus niet mogelijk zelf de waarde van andere woningen op te vragen. Voor woningen in de gemeenten die zijn aangesloten op het WOZ-waardeloket, waaronder Sint Anthonis, kan dat nu wel.
Ook voor de gemeente is het WOZ-waardeloket zeer waardevol. Zo hoeft de gemeente niet meer periodiek gegevens te leveren aan bijvoorbeeld het Waterschap, het Centraal Bureau voor de Statistiek of de Belastingdienst. Ook banken en verzekeringsmaatschappijen krijgen de beschikking over de WOZ-waarden. Dit zorgt voor een verbetering van de kwaliteit van de gegevens en het scheelt een boel handmatig papierwerk.
Inmiddels zijn 173 gemeenten aangesloten bij de Landelijke Voorziening WOZ. Het is de bedoeling dat in de loop van 2017 alle gemeenten zijn aangesloten.

Meer berichten