In de voormalige seksclub aan de Rijksweg 37 in Mook komen twaalf studentenkamers.
In de voormalige seksclub aan de Rijksweg 37 in Mook komen twaalf studentenkamers.

Voormalige peeskamers in Mook worden woonunits voor jongeren

  •   keer gelezen   Wonen

MOOK | De gemeente Mook en Middelaar heeft het pand aan de Rijksweg 37 in Mook aangekocht en overeenstemming bereikt met Kabath voor tijdelijke verhuur van de kamers in het gebouw. In het pand waar voorheen seksclub Lovers Lane was gevestigd, moeten nog voor de zomer twaalf woonunits voor jongeren worden gerealiseerd. "Die kamers zijn interessant voor studenten, die met de trein in zes minuten in Heyendaal staan", meent wethouder Geertjan Wienhoven (DGP).

Door Martijn Schwillens

Het pand (485m2) is aangekocht voor de projectorganisatie die de snelfietsroute Cuijk-Mook-Nijmegen gaat realiseren en die voor een deel over het perceel (2500m2) komt te lopen. "De achtertuin gaat straks gebruikt worden als werkruimte en op een deel (langs de spoordijk, red.) komt het fietspad te lopen", vertelt Wienhoven. "We weten nog niet wanneer de aanleg van de fietsbrug en het fietspad van start gaat, maar het is onwenselijk dat het pand tot die tijd leeg komt te staan en dus zijn we een samenwerking aangegaan met Kabath, dat is gespecialiseerd in vastgoedbeheer en tijdelijke kamerverhuur."
Hij vult aan: "Hiermee wordt niet alleen verloedering voorkomen, maar het levert ook inkomsten op, want de exploitatiekosten lopen gewoon door."

Voor jongeren
Als de gemeenteraad akkoord gaat met wijziging van het bestemmingsplan, worden de voormalige peeskamertjes omgeturnd tot woonunits voor starters. "De kamers zijn primair bedoeld voor jongeren uit onze gemeente die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte", verduidelijkt Wienhoven. Jongeren kunnen er in eerste instantie maximaal twee jaar gaan wonen. "Huurbescherming is niet van toepassing, omdat het pand eventueel weer verkocht wordt zodra de snelfietsroute af is, maar het is hoe dan ook interessant voor jongeren en studenten uit onze gemeente."

Meer berichten