Joris-Jan Oosterhout (Jan Oosterhout Ontwikkeling), wethouder Rob Poel en Michel van Wijk (Jan Oosterhout Ontwikkeling) bij de entree van de Molenstraat in Cuijk. (foto: Diana Derks)
Joris-Jan Oosterhout (Jan Oosterhout Ontwikkeling), wethouder Rob Poel en Michel van Wijk (Jan Oosterhout Ontwikkeling) bij de entree van de Molenstraat in Cuijk. (foto: Diana Derks)

'Verwacht dat de Cuijkse gemeenteraad dit project gaat omarmen'

  •   keer gelezen   Wonen

CUIJK | Dat de 'dorpsentree' aan de zijde van de Molenstraat in Cuijk eindelijk wordt aangepakt, stemt tot grote tevredenheid bij wethouder Rob Poel (PvdA). Nog voor het einde van het jaar moet begonnen worden met de bouw van 20 appartementen, zeven woningen en vier studio's in de Molenstraat en Smidstraat. "Ik verwacht dat de gemeenteraad het project omarmt, want het past helemaal in de centrumvisie die de raad eerder heeft vastgesteld", aldus Poel.

Door Martijn Schwillens

De bouwstart is mede afhankelijk van de verkoopresultaten, maar Poel verwacht dat al eerder begonnen kan worden met de sloop van de door hemzelf als 'gribus' (bouwval) gekenmerkte dorpsentree, die veel bewoners en ondernemers al jaren een doorn in het oog is. "Wij gaan daar voor een integrale aanpak, want de verkeerssituatie wordt er een andere en ProRail wil er ook de overweg aanpakken vanwege de spoorverdubbeling van de Maaslijn. Het is weinig zinvol om alles twee keer overhoop te gooien."

'Mooie dingen'
Dat met de aanpak van de Molenstraat een speerpunt van de huidige coalitie wordt gerealiseerd, noemt Poel 'mooie dingen'. "Want de Molenstraat is voor mij toch een soort love baby", lacht hij. Dat het voormalige pand van Sport 2000 mogelijkerwijs optreedt als lelijke dissident op het bouwfeestje, vreest Poel niet. "Uiteraard blijven wij met alle pandeigenaren in gesprek. We hopen dat dit hem aanzet om het pand weer optisch te verfraaien. Mogelijk vindt hij ook gemakkelijk een huurder hierdoor. Door te laten zien dat er stappen gemaakt worden, ontstaat er mogelijk een olievlekwerking. Niet alleen voor dat pand, maar ook op het voormalige Jan Linders-terrein, dat een groene aankleding krijgt. Wellicht dat stadslandbouw, zoals geopperd door het CDA, een optie is. Verder is er een nieuw plan ingediend voor Victor Hugo, maar dat is nog niet concreet. We maken echt werk van de Molenstraat als 'Aantrekkelijke Aanloopstraat'."

Meer berichten