'Wij zijn tegen door Mooiland gevraagde ontheffing om ook in Nijmegen te gaan bouwen.'
'Wij zijn tegen door Mooiland gevraagde ontheffing om ook in Nijmegen te gaan bouwen.'

'Vinden dat Mooiland zich moet richten op ons gebied'

  •   keer gelezen   Wonen

CUIJK | De gemeenten in het Land van Cuijk zien niets in de plannen van woningcorporatie Mooiland om ook in Nijmegen aan de slag te gaan. "Wij vinden juist dat ze zich moeten richten op hun kernwerkgebied", onderstreept de Cuijkse wethouder Rob Poel (PvdA).

Met 'wij' bedoelt Poel de vijf gemeenten in het Land van Cuijk, waar Mooiland onder meer actief is. "Ik praat namens Cuijk, maar wij staan er binnen het Land van Cuijk op dezelfde voet in", benadrukt hij.
Mooiland heeft bij het Ministerie van de Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) ontheffing aangevraagd om ook in Nijmegen sociale huurwoningen te mogen bouwen. "Maar wij hebben juist net met Mooiland prestatieafspraken gemaakt voor ons gebied. Mooiland heeft bovendien nog onvoldoende inzichtelijk gemaakt dat er voldoende gebouwd zal worden", zegt Poel, die aangeeft dat minister Stef Blok 'op een brief kan rekenen van de gemeenten uit het Land van Cuijk waarin wij hem negatief adviseren om een ontheffing te verlenen aan Mooiland'. "En als er investeringsgeld is om te bouwen in Nijmegen, waarom moeten er dan in onze regio nog huurhuizen verkocht worden?"

Meer berichten