Nieuw ontwikkelconcept voor huurwoningen in Sint Anthonis: OnsHuys.
Nieuw ontwikkelconcept voor huurwoningen in Sint Anthonis: OnsHuys.

OnsHuys: nieuw ontwikkelconcept huurwoningen in Sint Anthonis

  •   keer gelezen   Wonen

SINT ANTHONIS | Met een feestelijke bijeenkomst is afgelopen donderdag OnsHuys gelanceerd, een nieuw concept voor de ontwikkeling en financiering van betaalbare huurwoningen voor 50-plussers. Hiermee spelen de initiatiefnemers in op de snel groeiende vraag naar dit type levensloopbestendige woningen. Sint Anthonis is de eerste gemeente waar woningen volgens dit concept zijn gerealiseerd.

OnsHuys is een veelzijdig concept waarbij de belangen van alle betrokken partijen op een transparante en betrouwbare manier worden samengebracht en geborgd. Uniek is dat de toekomstige bewoners betrokken worden bij de ontwikkeling én de financiering van de huurwoning. In Sint Anthonis werkten behalve de gemeente en OnsHuys ook de Rabobank en de toekomstige bewoners mee.

Trots
Enkele genodigden konden donderdag een kijkje nemen in de twee woningen. Vervolgens hebben initiatiefnemers Aad van Leeuwen en Paul Verhoeven van Vastgoedregisseur BV het concept toegelicht aan de aanwezigen. Ook Wethouder Ingrid Voncken (CDA) was aanwezig en zij is enthousiast over het project. "Ik ben er heel erg trots op dat zo'n vernieuwend concept hier in Sint Anthonis voor het eerst van de grond is gekomen. Ook wij merken dat er een groeiende vraag is naar betaalbare huurwoningen in dit segment, dus hebben we er graag aan meegewerkt."
Ontwikkelingen als deze sluiten heel goed aan bij het coalitieakkoord 'Samen werken aan de toekomst', aldus wethouder Voncken. "Van de gemeenteraad hebben wij onder andere de opdracht gekregen om te werken aan de leefbaarheid in de dorpen en om ervoor te zorgen dat er meer woningen worden gebouwd. Dit project levert daar een positieve bijdrage aan."
De gemeente Sint Anthonis verkent samen met OnsHuys of er nog meer locaties zijn waar op deze manier huurwoningen kunnen worden gerealiseerd.

Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 1 april tussen 13.00 en 15.00 uur de twee patiowoningen aan de Peter Zuidstraat in Sint Anthonis bezichtigen. In de loop van april worden deze woningen opgeleverd.

Meer berichten