Gemert wil op eigen kracht zondag de periode pakken

  •   keer gelezen   Wonen

GEMERT| Wie had dat kunnen denken! De competitie in de Hoofdklasse B is alweer zo'n negen duels onderweg en het is Gemert dat glansrijk bovenaan de ranglijst staat. Om eerlijk te zijn: een behoorlijk onverwachte ontwikkeling maar daarom niet minder knap van alles en iedereen op Sportpark Molenbroek die daar zijn steentje aan bijgedragen heeft. Maar goed: het zegt nog niets, de prijzen worden pas aan het einde van de rit onder de grijpgrage armpjes verdeeld. Aanstaande zondag kan Gemert echter op eigen veld wel alvast de eerste periode voor zich opstrijken. Officieel hebben de zwart-witten nog één puntje nodig maar om verder te gaan waarmee men bezig is moet er natuurlijk op eigen veld 'gewoon' worden gewonnen van EHC/Heuts.

Odiliapeel, begin augustus van dit jaar. Het was een opzienbarend beeld: Gemert arriveerde voor het jaarlijkse oefenpotje tegen UDI'19 met dik twintig in voetbalkleren gehulde jonge mannen terwijl de Udenaren met veel pijn en moeite twee wissels op de bank hadden. Op dat moment haalde iedereen zijn schouders op maar terugdenkend zei het enorm veel. In Gemert hebben de technische beleidsbepalers de zaakjes goed voor elkaar. De laatste jaren moest Gemert afscheid nemen van veel voetballers die het elftal jarenlang droegen. Vooral Mark en Erik van Dijk natuurlijk maar ook Thijs van Pol bijvoorbeeld. Als we iets verder teruggaan: Roland van de Linden, Jorg Hazenveld en nog anderen. Omdat de aanwas van eigen jeugd ook in Gemert wat stokte was de vraag: hoe gaat men dit oplossen? Mede ook omdat de portemonnee in Gemert zeker niet zo dik is dan van menig concurrent. 

Complimenten
Men ging echter aan de slag, de scouting deed zijn werk en er werden spelers van lagere klassen binnengehaald. Dit kostte amper iets en toch heeft Gemert nu een erg brede selectie die ook nog eens bulkt van de doorgroei-potentie. Wat je dan ziet: een en ander gaat automatisch op zijn plek vallen en er komt ook nog een eigen speler door. Dit kan omdat het niet geforceerd hoeft. Zo is ineens Dennis van Rooij uit de jeugd doorgestoten naar de basis van Gemert 1. Dat is een mooie bonus. De van 4e Klasser DSV overgekomen Bono Barten blijkt ook een schot in de roos. Hij verving de onaantastbaar geachte Sven van Ommeren goed tijdens diens blessure en is voorlopig nog steeds eerste keeper, ook nu Van Ommeren weer fit is. Over aanwinsten Ruben Rodrigues en Jeremias Carlos David hebben we het in deze kolommen al vaker gehad maar ook Dennis Groen is zeker voor de breedte van de selectie een versterking. Rodrigues komt van een derde klasser en werd over het hoofd gezien door heel Eindhoven terwijl bijvoorbeeld Blauw Geel met hem sprak maar de geboren Portugees een beter gevoel bij de Gemertenaren bleek te hebben. Ook dat laatste is een compliment voor de TC van Gemert alhoewel men in Veghel beweert toch voor ' een ander type' te hebben gekozen. In ieder geval wordt Rodrigues ondertussen begeerd door ettelijke andere clubs. 

Zondag
Ere wie ere toekomt maar je bent zo goed als je laatste wedstrijden dus als Gemert vanaf nu zwak gaat presteren dan zal daar later ook over worden bericht. Momenteel gaat het echter prima, dat staat vast. Zondag dus EHC. Een aardig voetballende ploeg met aanvallende intenties. De wedstrijd begint om twee uur op Sportpark Molenbroek.

1. Gemert 9-22
2. Halsteren 9-18
3. O.S.S.'20 9-17
4. VC Vlissingen 8-16
5. Groene Ster 9-16
6. Goes 8-14
7. IFC 9-13
8. UDI'19 9-12
9. SV Meerssen 9-12
10. Nuenen 9-11
11. EHC 8-10
12. Jong FC Den Bosch 8-9
13. Baronie 9-8
14. Woezik 9-7
15. Juliana'31 9-6
16. BVC'12 9-4

O.S.S.'20 - Nuenen
Gemert - EHC
Juliana'31 - Halsteren
Baronie - SV Meerssen
Groene Ster - VC Vlissingen
Goes - BVC'12
Woezik - IFC
Jong FC Den Bosch - UDI'19

Meer berichten