Impressie bouwplan 'Op de Beek'.
Impressie bouwplan 'Op de Beek'. Foto: Gemeente Sint Anthonis

Woningproject 'Op de Beek': nog ruimte voor medebouwers

Wonen 444 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Wethouder Wouter Bollen (VVD) gaf begin dit jaar het startsein voor de bouw van negen levensloopbestendige woningen op locatie 'Op de Beek' in Sint Anthonis. Inmiddels zijn de eerste woningen door toekomstige bewoners gereserveerd. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Aan de hand van gezamenlijke bijeenkomsten en individuele gesprekken met de architect bepalen de deelnemers de grootte, indeling en uitstraling van hun nieuwe woningen. Hiermee hebben zij ook zelf invloed op de uiteindelijke prijs. Het doel is een woning die past bij de woonwensen, zodat de bewoners klaar zijn voor de toekomst. Gedurende het gehele proces worden de toekomstige bewoners professioneel begeleid door Vastgoedregisseur.

Opzet
Het plan bestaat uit negen woningen met alle basisvoorzieningen op de begane grond waarbij twee verschillende woningtypen worden aangeboden. Het plan is gelegen aan een doodlopende straat tegenover een prachtige groenvoorziening dat in samenspraak met de (toekomstige) bewoners zal worden ingericht. Het ontwerp van de woningen is in handen van Bulkens Architecten.

Goed nabuurschap
Wethouder Bollen is erg enthousiast over deze wijze van ontwikkelen: "De mate van betrokkenheid van de toekomstige bewoners bij de ontwikkeling van hun eigen woning, zeker in de fase voor de start van de bouw, is mooi en bijzonder. Het bevordert een goed nabuurschap. Inwoners voelen zich extra verantwoordelijk voor hun woonomgeving, maar ook voor elkaar. De (toekomstige) bewoners van 'De Sprenkel fase I en II" zijn hier een mooi voorbeeld van."
Meer informatie via info@samenbouwen.in, tel. 040-242 3223 of kijk op www.sintanthonis.nl/wonen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant