Tiny Houses behoren volgens het CDA tot mogelijke opties om de woningbouw in Grave te stimuleren.
Tiny Houses behoren volgens het CDA tot mogelijke opties om de woningbouw in Grave te stimuleren.

CDA Grave wil woningbouw in gemeente extra stimuleren

  •   keer gelezen   Wonen

GRAVE | De Graafse CDA-fractie wil nog voor het einde van het jaar met een motie komen om de woningbouw in de gemeente Grave extra te stimuleren.

"De input die we vanuit onze visiegroepen in de kerkdorpen hebben ontvangen met betrekking tot woningbouw willen we verder tot uitvoer brengen", aldus fractievoorzitter Alex van Megen. "Zo willen we kijken naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld woningsplitsing en erfpachtconstructies en willen we daarover in het najaar met een motie richting de raad te komen. Daarnaast wordt met coalitiepartner LPG en andere partijen nagedacht over de mogelijkheden om Tiny-Houses en andere constructies in de gemeente mogelijk te maken. We moeten kijken welke ideeën haalbaar zijn."
Het CDA wil ook aandacht voor de agrariërs in de regio. Zo brengt de partij later deze maand nog een werkbezoek aan een aantal boeren. Woordvoerder Jochem Jacobs: "We spraken vorig jaar al met hen over waar zij in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen. Een bezoek aan diverse agrarische ondernemingen kon dan ook niet uitblijven."

Meer berichten