De toekomstige bewoners van de CPO-woningen aan de Kamille in Boxmeer proostten vrijdag op het bereiken van het hoogste punt.
De toekomstige bewoners van de CPO-woningen aan de Kamille in Boxmeer proostten vrijdag op het bereiken van het hoogste punt.

Hoogste punt bereikt bij CPO-project aan Kamille in Boxmeer

  •   keer gelezen   Wonen

BOXMEER | Aan de Kamille te Boxmeer worden tien half vrijstaande woningen gebouwd door Bouwbedrijf Koenen uit Holthees. De eerste CPO twee-kapper aan de Kamille heeft vorige week vrijdag het hoogste punt bereikt. Een speciaal moment voor de toekomstige bewoners.

De bouw van deze woningen valt onder de noemer Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Bij deze wijze van bouwen, kopen particulieren zelf de grond aan. Samen met de architecten William Meulman en Patrick Arends van Bouwkompas tekenden zij hun eigen woning. "Met tien individuele kopers is het een hele klus om alle wensen zoveel mogelijk te vervullen", vertelt Susan Beniers, de kopersbegeleidster van Bouwbedrijf Koenen. "Maar het is mooi nu te zien dat het bouwproces goed in elkaar overloopt." Bart van Duren, de projectleider van Bouwbedrijf Koenen, beaamt dit: "Met de bewoners hebben we regelmatig een bouwvergadering. Zij worden bij alle belangrijke beslissingen betrokken, zodat hun wensen goed worden uitgevoerd." De bewoners zijn erg enthousiast over deze manier van bouwen. Directeur Peter Koenen bedankte in zijn toespraak alle partijen voor de prettige samenwerking.
De trotse eigenaren van de eerste twee-kapper kunnen na de kerstvakantie beginnen met de afbouw van hun woning. Bouwbedrijf Koenen heeft dan de woning wind- en waterdicht opgeleverd. Naar verwachting staat er eind 2020 een mooie rij van 10 halfvrijstaande woningen aan de Kamille in Boxmeer.

Meer berichten