Aan wat voor een soort woningen en hoeveel hebben jongeren binnen de gemeente Gennep behoefte aan?
Aan wat voor een soort woningen en hoeveel hebben jongeren binnen de gemeente Gennep behoefte aan?

Gennep onderzoekt woningbehoefte jongeren

  •   keer gelezen   Wonen

GENNEP | Bij jongeren in de gemeente Gennep valt deze week belangrijke post op de mat. Via een enquête wil de gemeente de woningbehoefte van jongeren in kaart brengen.

De enquête wordt verspreid onder ruim 2000 jongeren tussen de 18 en 30 jaar die wonen in de gemeente Gennep. De brief bevat een code waarmee jongeren online de vragenlijst kunnen invullen. De uitkomst van het onderzoek wordt eind december verwacht en meegenomen in de nieuw te vormen woonvisie. "We willen precies weten waar jongeren behoefte aan hebben. Waar willen ze het liefste wonen? Hoe is hun toekomstperspectief? En in welke omstandigheden willen ze huren of kopen?", zegt wethouder Rob Peperzak. "De resultaten van het onderzoek gebruiken we om woningen in de gemeente Gennep op de juiste manier te realiseren."

Bestaande bouw 
In de woonvisie wordt niet alleen gekeken naar nieuwbouw, maar ook naar wat te doen met bestaande bouw. "Door de vergrijzing komen de komende 10 tot 15 jaar veel woningen op de markt waar nu senioren in wonen. In de woonvisie moeten we zorgen dat die woningen worden omgebouwd voor jongeren of opnieuw geschikt worden gemaakt. Het gaat niet alleen om nieuwbouw, we moeten ook een programma hebben om bestaande woningen geschikt te maken. De woningbehoefte onder jongeren willen we dan ook graag weten", besluit Peperzak.

Meer berichten