De gemeente Boxmeer moet bouwlocaties toewijzen in Beugen en Oeffelt.
De gemeente Boxmeer moet bouwlocaties toewijzen in Beugen en Oeffelt. Foto: Vastgoedregisseur bv

Coalitie Boxmeer: snel bouwen in Beugen en Oeffelt

Wonen 1.253 keer gelezen

BEUGEN/OEFFELT | De coalitiepartijen LOF, CDA en VDB/LO hebben het college van B en W opgedragen snel aan te slag te gaan met nieuwe bouwlocaties voor woningen in Beugen en Oeffelt. Ook moet er een onderzoek komen naar bouwmogelijkheden in de andere kernen.

Een motie hiertoe werd donderdag raadsbreed aangenomen bij de begrotingsbehandeling in Boxmeer. Ook moeten er nieuwe prestatieafspraken gemaakt worden met de woningcoöperaties Mooiland en Wonen Vierlingsbeek. Een voorstel van de SP om de kortingsregeling voor CPO-bouwen te verlengen, werd ook unaniem aangenomen.
Andere moties die konden rekenen op een meerderheid van de gemeenteraad zijn een pilot met de realisatie van beweegtuinen voor ouderen, onderzoek naar de mogelijkheid om met CLT (bouwen met hout) te bouwen om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen en een onderzoek naar alternatieve woonvormen voor 75-plussers.
Een motie van SP en PK om de bijstandsgrens voor een collectieve zorgverzekering te verhogen van 115 naar 120% haalde het niet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant