Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De laatste fase van de revitalisering van De Valuwe is nu van start gegaan met de bouw van 27 appartementen door Trebbe.
De laatste fase van de revitalisering van De Valuwe is nu van start gegaan met de bouw van 27 appartementen door Trebbe.

Laatste fase wijkrevitalisering De Valuwe van start

  •   494 keer gelezen   Wonen

CUIJK | De afgelopen tien jaar is er veel gedaan om de Cuijkse wijk de Valuwe te vernieuwen. Samen met de Gemeente Cuijk, Wijkraad de Valuwe én de bewoners is de wijk flink aangepakt. De laatste fase van deze zogeheten wijkrevitalisering is nu van start gegaan met de bouw van 27 appartementen door Trebbe.

Het appartementencomplex bestaat uit 27 appartementen en zijn bedoeld voor cliënten van GGZ en Stichting Dichterbij. Deze fase is het sluitstuk in de vernieuwing van de wijk De Valuwe. Het complex wordt naast de MFA gebouwd en bestaat uit drie bouwlagen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Peters & Lammerink. Zij zijn erin geslaagd het complex een eigen uitstraling mee te geven zonder de samenhang met de wijk te verliezen. Het appartementencomplex wordt in het najaar van 2020 opgeleverd. Jeroen Fiselier, Projectleider van Mooiland, legt uit: "We zien De Valuwe steeds mooier worden. Na de nodige inspanningen samen met de gemeente Cuijk, Wijkraad en onze partners ben ik ervan overtuigd dat ook deze fase hier weer een bijdrage aan levert." Antje de Groot-Schuttert, directeur van Trebbe, vult aan: "We werken al langer heel prettig samen met woningcorporatie Mooiland in het groot onderhoud. Ik vind het dan ook fantastisch dat we onze samenwerking kunnen voortzetten in de nieuwbouw van dit appartementencomplex."
De 27 appartementen hebben een gebruiksoppervlak van circa 68m2. Tijdens de ontwikkeling hebben de BENG-eisen als uitgangspunt gediend. Dit betekent dat het gebouw bijna energieneutraal is en een hoog wooncomfort kent. Dit wordt bereikt doordat het gebouw maximaal wordt geïsoleerd. De appartementen worden verwarmd door vloerverwarming en een luchtwarmtepomp. Voor de opwekking van energie worden pv-panelen op het dak geplaatst.

Wijk De Valuwe
In totaal zijn er al 265 woningen zijn gesloopt en 209 woningen gebouwd. We hebben recentelijk fase 4 van het project mogen opleveren. De 90 huurwoningen en 17 garages die er stonden zijn gesloopt. De woningen en garages maakten plaats voor de bouw van 41 sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen bestaan uit 21 appartementen, 4 gelijkvloerse woningen, 12 eengezinswoningen en 4 beneden-bovenwoningen. Alle kersverse bewoners hebben we inmiddels blij kunnen maken met de sleutel!

Meer berichten