Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Nieuwbouwplan Den Eik in Westerbeek.
Nieuwbouwplan Den Eik in Westerbeek. (Foto: Kees de Bruijn)

Flinke woningbouwambities in gemeente Sint Anthonis

  •   810 keer gelezen   Wonen

SINT ANTHONIS | De komende jaren wil de gemeente Sint Anthonis maar liefst 650 woningen realiseren in de verschillende dorpen. Dit is inclusief de 100 woningen die de gemeenteraad graag extra gebouwd wil zien.

Door Kees de Bruijn

Op verzoek van de gemeenteraad is een inventarisatie gemaakt van alle mogelijkheden om nieuw te bouwen in de gemeente Sint Anthonis. "We liepen achter", zegt wethouder Wouter Bollen (VVD). "De vraag is groter dan het aanbod. Met deze inventarisatie weten we in grote lijnen wat er mogelijk is. De honderd extra woningen komen vooral van inbreidingsplannen. Nu moeten we de plannen verder uitwerken en bouwers vinden".
Uit de update van de woningbouwprojecten wordt duidelijk dat in het dorp Sint Anthonis de komende jaren ruimte is voor zo'n 175 woningen. Het grootste aantal kan over enkele jaren gebouwd worden met een uitbreiding van De Lange Loop, aan de noordkant van het dorp. Er wordt nu al gebouwd aan De Sprenkel en binnenkort Op de Beek. In het oog springend wordt de bouw van een supermarkt en 40 woningen aan de doorgaande weg, Breestraat, achter MFA Oelbroeck. Bollen: "In Sint Anthonis is relatief veel vraag naar appartementen, die mogelijkheden zijn we aan het onderzoeken."

Minstens tien woningen
In Wanroij worden onder andere aan De Roting de komende jaren 40 woningen gerealiseerd. Ook voor de kleinere dorpen worden plannen gemaakt. In Ledeacker, Westerbeek en Landhorst zijn elk minstens tien woningen gepland. In Stevensbeek is een plan in ontwikkeling, waarbij in en achter het gebouwencomplex 'Stevenshof' woningen komen.
In Oploo worden tussen de Blauwstraat en Deken Schmerlingstraat veertig woningen gebouwd. Over een jaar kan hier met de bouw begonnen worden.
Toekomstige bouwers kunnen onder voorwaarden bij de gemeente aankloppen voor een starterslening, korting op de grondprijs en voor een duurzaamheidslening.

Meer berichten