Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Nieuwe woningen in Haps: bij voorkeur pas na afronding Masterplan Wonen Haps.</p>

Nieuwe woningen in Haps: bij voorkeur pas na afronding Masterplan Wonen Haps.

(Foto: De Maas Driehoek)

Cuijk wil ‘geen haast maken met woningbouw in Haps’

  •   keer gelezen   Wonen

HAPS | De gemeente Cuijk voelt er niets voor om haast te maken met bouwplannen in Haps. Er moet eerst een Masterplan Wonen Haps worden ontwikkeld. “Gestructureerd werken is een vereiste en dus dienen de zaken in de juiste volgorde uitgewerkt te worden”, aldus wethouder Maarten Jilisen (Liberaal Land van Cuijk).

De vertraging is tegen het zere been van ABC Cuijk, omdat er nu al een concreet voorstel voor woningbouw in Haps ligt. “De initiatiefneemster moet nog veel stappen zetten mocht het überhaupt tot een ontwikkeling komen. In een nader op te stellen bestemmingsplan kunnen immers de kaders van het definitieve masterplan wonen opgenomen worden. Onder deze voorwaarden zien wij geen reden om niet al proactief mee verder te denken en mee te werken aan de ideeën van deze initiatiefneemster”, laat fractievoorzitter Helma Pluk van ABC Cuijk weten.

Masterplan Wonen
De gemeente Cuijk wil echter eerst het Masterplan Wonen i.o. afwachten. “Het is zeer belangrijk dat de bevolking op een goede wijze in staat gesteld wordt om mee te praten over de toekomstige invulling van hun eigen kern. Er worden nu geen uitspraken gedaan over nieuwe plannen vooruitlopend op de uitkomsten van het Masterplan. Onderdeel van het Masterplan wordt een uitvoeringsagenda die richting geeft aan wat, wanneer en voor welke doelgroep gerealiseerd wordt”, schrijft Jilisen. (MS)

Meer berichten