<p>Een nieuwbouwproject in de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen.</p>

Een nieuwbouwproject in de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen.

(Foto: Martijn Schwillens)

Team Lokaal wil zelfbewoningsplicht bij nieuwbouwprojecten

  •   keer gelezen   Wonen

CUIJK | Team Lokaal wil dat de gemeente Cuijk werk gaat maken van een zelfbewoningsplicht bij nieuwbouwprojecten. “Een zelfbewoningsplicht voor kopers van nieuwbouwwoningen kan de beschikbaarheid van woningen voor starters verhogen en prijsopdrijving voorkomen”, stelt Team Lokaal-fractieleider Helma Pluk. 

“In Cuijk en de kerkdorpen worden op dit moment diverse nieuwbouwprojecten ontwikkeld, zoals het voormalige Nutricia-terrein en de Heeswijkse Kampen, met ‘Wonen in het groen Zuid’. Het is echter onduidelijk of hierbij ook afspraken worden gemaakt over zelfbewoningsplicht”, aldus Pluk. Zij wil nu van wethouder Maarten Jilisen (Liberaal LvC) weten of de gemeente Cuijk iets voelt voor een zelfbewoningsplicht en of de gemeente dit wil opnemen in zowel nieuwe als bestaande overeenkomsten met projectontwikkelaars. Ook wil Pluk van Jilisen weten of Cuijk gebruik maakt van gelden van de Provincie Noord-Brabant om een inhaalslag te maken wat betreft nieuwbouw.

Meer voorstanders
Onder meer de SP is al langer voorstander van een zelfbewoningsplicht. De zelfbewoningsplicht was tijdens de recente Algemene Beschouwingen in Den Haag ook onderwerp van gesprek.

Meer berichten