Bouwplan 't Hulder, aan de zuidkant van Vierlingsbeek.
Bouwplan 't Hulder, aan de zuidkant van Vierlingsbeek. (Foto: Gemeente Boxmeer)

Vragen over verdere uitstel bouwplan ‘t Hulder in Vierlingsbeek

  •   keer gelezen   Wonen

VIERLINGSBEEK | Liberaal Land van Cuijk heeft schriftelijke vragen gesteld over mogelijke verdere vertraging van bouwplan ‘t Hulder in Vierlingsbeek. Aanwonenden van het perceel stappen naar de Raad van State. Zij vrezen zowel voor hun privacy als voor natte voeten.

De gemeente Boxmeer gaf in 2021 toestemming voor de realisatie van dertien woningen op ‘t Hulder. Aanwonenden zijn hierop tegen omdat zij vrezen voor hun privacy (’giga-inkijk’), omdat er dicht op bestaande huizen wordt gebouwd. Ook vrezen zij voor natte voeten, omdat de nieuwe woningen hoger komen te liggen dan de bestaande woningen. “Wij vinden het gewoon erg jammer dat de belangen van de omwonenden nauwelijks meegenomen zijn in het bestemmingsplan, want er is in onze ogen nogal wat op aan te merken”, laat Rob Branje weten op de website I Love Vierlingsbeek.
Raadslid Marc van den Oudenhoven wil nu graag van het college van B en W van het Land van Cuijk weten of er inderdaad bezwaar is gemaakt en wat de gevolgen zijn voor de realisatie van het plan.

Meer berichten