Sloop van Maartenshof in Cuijk in volle gang.
Sloop van Maartenshof in Cuijk in volle gang.

Bouw fase 3 Cuijkse Cantheelen start in juni

  •   keer gelezen   Wonen

CUIJK | Woningcorporatie Mooiland begint in juni met de bouw van fase 3 van de Cuijkse Cantheelen. Op de bouwgrond zijn nu nog de laatste voorbereidende sloopwerkzaamheden aan de gang, maar over een jaar staan er gloednieuwe huurappartementen. In opdracht van Mooiland bouwt Bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen 54 sociale huurappartementen. De oplevering van de appartementen staat in het najaar van 2017 op de agenda.

Al een paar weken zijn experts van Sloopbedrijf Laarakkers bezig met de sloop van het voormalige Maartenshof op de plek waar straks de nieuwbouw staat. Onderzoek door een ecoloog toont dat er zich in de hoogbouw van Maartenshof geen vleermuizen en huismussen meer bevinden. De slopers behouden de kapel van het voormalige Maartenshof. Die kapel krijgt in de toekomst een nieuwe invulling.

Nieuwe wijk
In juni start bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen met de bouw van 54 sociale huurappartementen. De appartementen maken deel uit van de nieuwe wijk Cuijkse Cantheelen. Deze wijk ligt ingesloten tussen het indrukwekkende rivierenlandschap van de Maas en het centrum van Cuijk. Dicht bij natuur en cultuur en met alle voorzieningen binnen handbereik. De woningen zijn geschikt voor jong en oud. De wijk Cuijkse Cantheelen biedt een passend thuis voor iedereen.

Meer berichten