De eerste kopers hebben op De Sprenkel een koopovereenkomst getekend. (foto: Kees de Bruijn)
De eerste kopers hebben op De Sprenkel een koopovereenkomst getekend. (foto: Kees de Bruijn)

Huizenbouw in Sint Anthonis komt op gang

  •   keer gelezen   Wonen

SINT ANTHONIS | De eerste kopers hebben op bouwlocatie De Sprenkel in Sint Anthonis een koopovereenkomst getekend. Omdat dit voor het dorp een heuglijk feit was, werd er een officieel moment van gemaakt.

Door Kees de Bruijn

Al enkele jaren lag de bouw van eigen woningen in het dorp Sint Anthonis stil. Dit gaat nu veranderen met de realisatie van woningbouwplan 'De Sprenkel' nabij het centrum. Waar eerst onder andere de voormalige landbouwschool en het woonhuis van de directeur van die school stonden, komen ruim twintig woningen. Oorspronkelijk was het eerste deel van het bouwproject door SIR-55 geïnitieerd. Toen deze stichting ophield te bestaan, werden onder begeleiding van vastgoedregisseur Paul Verhoeven en gemeentelijk projectleider Eefke Buskens plannen voor doorontwikkeling en bebouwing van De Sprenkel opgepakt.

Levensloopbestendige woningen
Om te beginnen worden er in totaal 10 multifunctionele patiowoningen gebouwd, waarvan 8 koopwoningen en 2 huurwoningen. Samen met de vijf ondertekenaars van woensdag 11 mei zijn er nu zeven kavels verkocht. Eén perceel voor een koopwoning is nog beschikbaar en twee huurwoningen. De ondertekenaars gaan middels een CPO-constructie (samen) bouwen. De bouw kan nog voor de zomervakantie beginnen.
In het totale bouwplan De Sprenkel zijn al meerdere andere percelen grond verkocht aan zelfbouwers. Op deze kavels kunnen alle woningtypen gebouwd worden. Ook is er aandacht voor bouwen onder collectief particulier opdrachtgeverschap.

Daarna Op de Beek
Als de bouwplaatsen op De Sprenkel grotendeels verkocht zijn, dan wordt begonnen aan de verkaveling en ontwikkeling van het nabijgelegen plan Op de Beek. Het geldende bestemmingsplan is heel soepel en de gemeente draagt zorg voor het bouwrijp maken van de grond en het plaatsen van de hoofdriolering en de nutsvoorzieningen op het openbare terrein.

Foto: onder toeziend oog van Jarno Sutmuller, consulent grondzaken van gemeente Sint Anthonis, werden door de heer en mevrouw Verbruggen-van den Berg ter plekke de koopovereenkomsten getekend.

Meer berichten